NOVA SIRENA IZAZVALA PANIKU U LESKOVCU: Zaplašeni građani se pitali da li je počeo rat
Foto: Nemanja Pančić

Greška

NOVA SIRENA IZAZVALA PANIKU U LESKOVCU: Zaplašeni građani se pitali da li je počeo rat

Srbija -

LESKOVAC - Sirena koja se juče ujutru čula u centru Leskovca greškom je i nenajavljeno puštena u rad i bespotrebno je uzbunila građane, saznaje Jugmedia.

Nova sirena postavljena je u saradnji sa gradskim rukovodstvom i policijom, u čijem vlasništvu su ukupno 33 sirene za uzbunjivanje i obaveštavanje na teritoriji grada na Veternici

Naime, stručna ekipa postavljala je novu sirenu na zgradi Policijske uprave Leskovac pošto je stara već duže vreme bila u kvaru.

Foto: Nemanja Pančić
Foto: Nemanja Pančić

„Nije bilo planirano njeno zvučno isprobavanje, pa je moja pretpostavka da je došlo do greške. Čula se vrlo kratko i ne u svim delovima Leskovca, ali je izgleda uzbunila građane, pa smo bili pretrpani pozivima. Leskovčane je interesovalo pre svega šta najavljuje ta sirena koja se, sticajem okolnosti, oglasila u vreme burnih dešavanja u Makedoniji„, objašnjava za Jugmediu jedan od nadležnih koji zahteva anonimnost.

Naš sagovornik objašnjava da je polovina od njih bila pokvarena, ali da se sada jedna po jedna remontuje i dislocira sa objekata zatvorenih fabrika na druga mesta.

Foto: Nemanja Pančić
Foto: Nemanja Pančić

„Trenutno je u funkciji 17 do 18 sirena ali se radi na tome da se sve osposobe. One koje se nalaze na objektima poput „Leteksa“, na primer, premestiće se na zgrade državnih objekata. Osim toga, zamolićemo i vlasnike privatnih fabrika da postavimo neke od sirena jer se one nalaze na periferiji grada, kako bi ceo Leskovac bio pokriven„, kaže naš sagovrnik.

Osim na Policijskoj upravi, sirena još ima i na zgradi nekadašnje glavne pošte, soliteru S8 u Dubočici i u fabrici „Zdravlje“.

O tome kada će sirene biti upotrebljene odlučuje Služba za zaštitu i spasavanje pri lokalnoj samoupravi u dogovoru sa policijom.

(Milica Ivanović/Jugmedia.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NAJJAČA PREVARA SAOBRAĆAJACA IKADA: Beograđani napravili ludilo na ALKO TESTU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track