HILJADAMA KILOMETARA DALEKO OD DOMOVINE: Rode donele prvu bebu migranta u porodilište u KIKINDI
Foto: S.U.

Sreća!

HILJADAMA KILOMETARA DALEKO OD DOMOVINE: Rode donele prvu bebu migranta u porodilište u KIKINDI

Srbija -

KIKINDA - Fatima Ibrahim (22) migrantkinja iz Avganistana, treće dete dobila je hiljadama kilometara daleko od otadžbine.

Na iscrpljujućem putu za „obećanu zemlju“, Fatima se kao stanovnik Prihvatnog centra kod Kikinde, porodila 6. maja u 20 sati, u ovdašnjoj Opštoj bolnici.

Na svet je donela sina Ali Akber Ahmera.

Srećnu majku i oca Abas Ahmera (27) reporter Kurira danas je zatekao dok su se spremali da se sa sinčićem vrate u Prihvatni centar, koji je od Kikinde udaljen desetak kilometara.

Srećni roditelji sa sinom, Foto: S.U.
Srećni roditelji sa sinom, Foto: S.U.

Dok je u holu dojila bebu, na Fatiminom licu jasno se ocrtavala mešavina umora, zbunjenosti, ali, pre svega, majčinske ljubavi. Boreći se protiv suza radosnica, samo je kratko prevodiocu i nama poručila da je jako srećna, i da su prema njoj svi bili korektni. Njen suprug bio je pričljiviji:

"Ovo je naše treće dete. Imamo trogodišnju ćerku i petogodišnjeg sina. U Srbiji smo od oktobra. Odnedavno smo porodično gnezdo svili u Prihvatnom centru kod Kikinde. Uslovi su dobri. Svi su predusretljivi. Pomažu nam u ovoj teškoj situaciji. Ljudi u vašoj zemlji su srdačni i lepo su nas prihvatili. Naše krajnje odredište je Nemačka, a kada ćemo stići to ne mogu da kažem", rekao je Abas Ahmer.

Da rode nameravaju da još koji put slete u kikindsko porodilište, potvrdila nam je Melinda Klačak, glavna medicinska sesetra na porođajnom odeljenju:

"Ali Akber je nakon rođenja težio 3.700 grama, a bio dug 57 centimetara. S njegovom majkom smo imali jezičku barijeru, ali smo se nekako razumeli. Sve se dobro završilo. To je i najvažnije. Fatima je dobro sarađivali tokom porođaja, a i nakon toga. Imamo još jednu trudnu migrantkinju koja čeka porođaj", ispričala je ona i naglasila da imaju odličnu saradnju sa Komesarijatom za izbeglice i migracije.

Foto: S.U.
Foto: S.U.

Sreću sa ovom migrantkinjom podelila je i naša koleginica, kikindska novinarka Dragana Ivanić. I ona je rodila sina:

"Nastojale smo i mi da se Fatimi nađemo pri ruci. Pogledima smo se razumele. Sa nama je trenutno još jedna migrantkinja iz Avganistana. I ona treba da se uskoro porodi. Želim joj svu sreću", rekla je Markova mama.

(Tekst i foto: S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track