MAJKA DEVOJČICE KOJA JE BRUTALNO PRETUKLA VRŠNJAKINJU: Tukla ju je, ali moje dete je bilo izazvano!
Foto: Printscrean

Zaustavimo vršnjačko nasilj!

MAJKA DEVOJČICE KOJA JE BRUTALNO PRETUKLA VRŠNJAKINJU: Tukla ju je, ali moje dete je bilo izazvano!

Srbija -

Zaustavimo vršnjačko nasilje! Povodom teksta o snimku koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kome se vidi kako jedna devojčica prebija drugu, redakciji Kurira se javila majka devojčice (ime majke i devojčice poznato redakciji) koja je tukla vršnjakinju.

" Moje dete je bilo izazvano na takvo ponašanje. Ne poričem da je do tuče došlo, ali se ona nije dogodila u školi već u Cvijićevoj ulici" - rekla je majka devojčice koja je tukla vršnjakinju.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Snimak tuče iz Smedereva na Tviter je postavila i Dragana Janković, majka tragično preminulog dečaka Alekse Jankovića, koja je zbog vršnjačkog nasilja i izgubila sina, a čiji je slučaj potresao celu Srbiju.

Foto: Printsrkin
Foto: Printsrkin

Na svom Fejsbuk profilu majka devojčice, koja je na snimku prikazana kao vinovnik tuče, obratila se i Dragani Janković.

Nekoliko dana pošto se tuča dogodila, majka devojčice koja je na snimku prikazana kao nasilnica objavila je nekoliko postova na ovoj društvenoj mreži. Jedan od njih je i ovaj:

Foto: Fejsbuk printskrin
Foto: Fejsbuk printskrin

Direktor škole: U tuči učestvovala učenica sedmog razreda

Direktor OŠ "Sveti Sava" u Smederevu Veselin Stojković kaže za Kurir da se incident nije dogodio u školi, već u holu stambene zgrade pored OŠ "Jovan Cvijić" u ponedeljak u 19 sati. "Istražni postupak je u toku, obaveštena je policija i mi ćemo dobiti zvanični izveštaj policije kada se istraga završi. Nažalost, u toj tuči je učestvovala naša učenica sedmog razreda. Mi smo kao škola reagovali, pokrenulu smo tim za borbu protiv nasilja zato što se radi o našoj učenici, napravili smo izveštaj i prosledili Ministarstvu prosvete, a što se tiče daljeg, postupak je u toku i policija na tome radi, mi ne dajemo nikave izjave dok se postupak ne završi. Ta druga učenica je učenica OŠ "Jovan Cvijić", njih dve se znaju, ali ne znam šta je posredi. Učenica sigurno može da snosi posledice, ne znamo koliko je ta druga devojčica povređena. Incident je bio van naše škole, mi nemamo veze sa tim, jedina veza je što je učenica naše škole.

M.B.

OVO ĆE VAS ZGROZITI: Devojčica u školi u Smederevu DIVLJAČKI PREBIJA vršnjakinju

(UZNEMIRUJUĆE) MASOVNA TUČA UČENICA U ŠKOLSKOM DVORIŠTU: A ostali tapšu i smeju se!

(VIDEO) BRUTALNA TUČA U BIKINIJU: 3 devojke brutalno pretukle tinejdžerku

NASILJE U ŠKOLI NEĆE BITI KAŽNJENO: Devojčica koja je krvnički tukla drugaricu neće odgovarati

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) TUČA ZBOG NOKTIJU: Devojčice (15) brutalno prebile školsku drugaricu u Kruševcu

(EPK)

Dnevne novine Kurir pokrenule su akciju "Stop nasilju" u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i sigurnom kućom. Akciju su podržale i brojne javne ličnosti, a u kampanji Kurira učestvovale su košarkašica Milica Dabović, glumica Kalina Kovačević, novinarka Nataša Miljković i pevačica Seka Aleksić. CECA RAŽNATOVIĆ: Prijavi nasilnika, ko god to bio...
Ovo je poruka PRETUČENE SEKE ALEKSIĆ: Izlaz postoji, potraži ga!
KALINA KOVAČEVIĆ: Nisi ničije vlasništvo!
Dabović: Prvi udarac nikada nije poslednji!
Novinarka Nataša Miljković je prihvatila da za potrebe kampanje odigra ulogu žrtve porodičnog nasilja i pošalje poruku svima koji ga trpe. "Ne čekaj da bude kasno! Ja sam Nataša Miljković i podržavam akciju Kurira. Stop nasilju", jasno je rekla naša poznata novinarka.
Ovim putem vas obaveštavamo da su u cilju sprečavanja nasilja svake vrste otvoreni i dežurni telefonski brojevi na koje svi građani ANONIMNO mogu da prijave nasilnike. BESPLATNI BROJ: 0800-011-011 (radnim danima od 10 do 19 sati) 011/3291-440, 011/2441-521, 011/2456-404 (radnim danima od 10 do 19 sati) 062/304-560 (vikendom i noću od 19 do 10 sati) 192 (MUP) 194 (HITNA POMOĆ) Sigurne kuće: Beograd (3) Kragujevac Niš Vranje Smederevo Pančevo Zrenjanin Novi Sad Sombor Sremska Mitrovica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja