TUČA U SMEDEREVSKOJ PALANCI: Mačak nasrnuo na predsednika opštine zbog fudbala
Foto: Zorana Jevtić

Reagovanje kabineta Toplice Pintorovića

TUČA U SMEDEREVSKOJ PALANCI: Mačak nasrnuo na predsednika opštine zbog fudbala

Srbija -

SMEDEREVSKA PALANKA - Predsednik opštine Smederevska Palanka, Toplica Pintorović, napadnut je u nedelju oko 23 sata ispred zgrade Opštine Smederevska Palanka, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Na njega je, kako se navodi u saopštenju, nasrnuo član Demokratske stranke Igor Milenković, poznatiji kao Mačak, koji je tom prilikom, poručuju iz kabineta, "uputio niz uvreda i ozbiljnih pretnji predsedniku opštine, i čitavoj vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci u Smederevskoj Palanci".

Toplica Pintorović (Foto: Youtube printscreen)
Toplica Pintorović (Foto: Youtube printscreen)

Uzrok napada je, ističe se u saopštenju, konferencija za medije koju je Pintorović nedavno održao i na kojoj je, kako je saopšteno, "izneo dokaze da je preko fudbalskog kluba "Vodice", kojim je upravljao Milenković, nsvodno pronevereno preko 13 miliona dinara u periodu od 2015. do 2016. godine".

Slučaj je, dodaje se, prijavljen nadležnim organima. Kako se napominje, opština Smederevska Palanka je, upravo zbog sličnih postupaka, u dubiozi preko tri milijarde dinara, a samo preko fudbalskih klubova u periodu od 2011. do 2016. godine iz budžeta Opštine, odnosno novca građana Smederevske Palanke, "izvučeno" je preko milion evra.

"Koliko je puteva, ulica, obdaništa, škola i drugih infrastrukturnih radova i obnova institucija moglo da bude urađeno sa ovim novcem koji su izvukli iz budžeta opštine i time direktno oštetili sve građane Smederevske Palanke? Isti ti koji su vlast obavljali u tom periodu, danas su najveći glasnogovornici zašto Smederevska Palanka nema putnu i komunalnu infrastrukturu", piše u saopštenju.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

DOK VI SPAVATE JA SE PRETURAM NOĆU! Zbog koga Sulejman Ugljanin nema sna?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track