Klanica "Polet plus" ne da stočarima pare
Foto: KURIR

Čekaju 8 godina

Klanica "Polet plus" ne da stočarima pare

Srbija -
Klanica "Polet plus" iz Bora privatizovana je 2007, a procenjuje se da duguje stočarima od 100.000 do 2,3 miliona dinara

BOR - Privatizovana klanica "Polet plus" u Boru izbegava da isplati nadoknadu stočarima od kojih je otkupila stoku, iako su na sudu dokazana dugovanja i postoji izvršna presuda.

Stočari iz opština Bor i Boljevac ogorčeni su zbog toga što i pored presude i plaćenih sudskih taksi nemaju ni stoku ni novac.

"Tužio sam klanicu, pokrenuo sudski postupak i dobio ih na sudu, ali očigledno da nema ništa od naplate. Pored ostalih sudskih troškova, platio sam i advokata oko 250 evra, a sad mi traže još novca za prinudnu naplatu", rekao je Branko Zastanović iz sela Savinac kod Boljevca.

On je jedan od stotinak oštećenih koji bezuspešno osam godina pokušava da naplati stoku koju je isporučio klanici.

U istoj situaciji je i njegov komšija Dragoje Marikanov koji je predao tri bika, pa mu klanica duguje više od 300.000 dinara.

"Šta mi vredi izvršna presuda kad sam za sudske takse morao da platim 16.000 dinara, a još toliko treba da platim sadašnje potraživanje suda", rekao je Marikanov.

Zoran Andrejić je ispred Pokreta potrošača opštine Bor stupio u direktan kontakt sa republičkim Zaštitnikom građana, ali je zaključeno da rešenje tog problema nije u njegovoj nadležnosti.

"Oštećeni stočari moraju da potraže pomoć advokata jer imovina firme "Polet plus" ne pripada Republici Srbiji", rekao je Andrejić.

Klanica "Polet plus" je privatizovana 2007, a procenjuje se da duguje stočarima od 100.000 do 2,3 miliona dinara.

Stočari negoduju i zbog toga što, pored dugovanja i sudskih presuda, "Polet plus" i dalje radi i otkupljuje stoku.

Andrejić je podsetio da je Pokret potrošača do sada nekoliko puta uzalud tražio od opštine Bor uvođenje besplatne službe pravne pomoći, kako bi se zaštitili poreski obveznici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track