Mihajlov iz DS ponovo gradonačelnik Zrenjanina

Mihajlov iz DS ponovo gradonačelnik Zrenjanina

Srbija -
Predsednika Skupštine grada predložiće LSV, zamenika gradonačelnika SPS, a zamenika predsednika Skupštine SVM

ZRENJANIN - Dosadašnji koalicioni partneri DS, Liga socijademokrata Vojvodine i Savez vojvođanskih Mađara (SVM) dogovorili su se sa SPS i njenim koalicionim patrnerima o formiranju većine u lokalnoj skupštini i da funkciju gradonacelnika Zrenjanina ponovo povere Mileti Mihajlovu (DS), saopšteno je danas iz DS-a.

Portparol Gradskog odbora DS u Zrenjaninu Dragan Stanišić rekao je da je postignut dogovor o principima za formiranje i funkcionisanje nove lokalne vlasti i najavio stabilnu skupštinsku većinu, sa 38 od ukupno 57 odbornika.

Stanišić je rekao da je dogovoreno da predsednika Skupštine grada predloži LSV, zamenika gradonačelnika SPS, a zamenika predsednika Skupštine SVM, tako da će svi imati obaveze i odgovornost za funkcionisanje gradske vlasti.

"O imenima kandidata za te funcije još nije razgovano, njih će predložiti njihove partije, dok je gradonačelniku Mihajlovu ostavljeno diskreciono pravo da proceni da li kandidati ispunjavaju uslove za uspesno obavljanje odgovornih funkcija u Skupštini grada Zrenjanina", rekao je portparol zrenjaninskog odbora DS-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track