MA, JA SAM PRAVI JUŽNJAK! Palestinac iz Jerusalima omiljeni pedijatar u Nišu
Foto: Facebook/Printscreen

Lekar pobrao simpatije i kolega i pacijenata

MA, JA SAM PRAVI JUŽNJAK! Palestinac iz Jerusalima omiljeni pedijatar u Nišu

Srbija -

NIŠ - Za samo mesec i po dana koliko radi kao pedijatar na školskom odeljenju Doma zdravlja u Nišu, Palestinac Hajtam Tajem pobrao je brojne simpatije kolega i pacijenata.

Tajem (50) je odrastao u Jerusalimu, ali skoro tri decenije živi u Nišu.

U tom gradu završio je Medicinski fakultet i specijalizaciju iz pedijatrije, tu se oženio i formirao porodicu. Privremeno tromesečno zaposlenje u Domu zdravlja za njega je, međutim, prvo zaposlenje u Nišu.

"Prethodnih godina radio sam kao lekar u Preševu i Bujanovcu u međunarodnim organizacijama koje su pružale pomoć migrantima. Pre toga sam u nekoliko navrata radio u Palestini, ali ne dugo pošto sam nastojao da se što pre vratim porodici", izjavio je Tajem.

Niš i Srbiju, objasnio je Tajem, odabrao je svojevremeno za mesto studiranja, jer je bivša Jugoslavija bila za Palestinu i Palestince interesantna, prijateljska zemlja.

"Na studijama sam upoznao sadašnju suprugu Iman. Njen otac je Palestinac, a majka Srpkinja. Imamo troje dece Laru (10), Maju (8) i Kamaja (6)", kazao je Tajem.

Foto: Printscreen/Facebook

Prema njegovim rečima, on i njegova supruga odavno su državljani Srbije i prave Nišlije, mada su nekada planirali da žive u Jerusalimu.

"Pre mnogo godina predali smo papire da bi supruga dobila vizu za boravak u Jerusalimu, ali do današnjeg dana je nismo dobili. Supruga je ginekolog, međutim, bez zaposlenja", rekao je Tajem.

Za Niš i Nišlije, Tajem ima samo reči hvale.

"Svi su me odlično prihvatili i kao čoveka i kao zeta, oca. Odlično su me prihvatili i pacijenti i kolege u Domu zdravlja. Pacijentima je moje ime čudno pa me redovno pitaju odakle sam", sa osmehom je rekao Tajem.

Njegova velika želja je, dodao je Tajem, da nastavi da i dalje radi u Domu zdravlja.

"U planu je da Dom zdravlja formira tim stručnjaka koji će držati radionice u prihvatnim centrima. Voleo bih da učestvujem u tom timu jer već imam iskustvo u radu sa migrantima", izjavio je Tajem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track