SNAŠAO SE BOLJE OD BABICA: Sam porodio suprugu u hodniku porodilišta u Prokuplju
Foto: Oto: LJ.M. Južne Vesti

Peto dete

SNAŠAO SE BOLJE OD BABICA: Sam porodio suprugu u hodniku porodilišta u Prokuplju

Srbija -

Kada je u prokupačko porodilište doveo suprugu da bi se porodila, čekajući lekare u hodniku da se pojave, beba je počela da se rađa, a Kuršumličanin Zvezdan Ristić prihvatio je dete da ne bi palo na pod. Lekari su stigli taman da preseku vrpcu i zbrinu majku i dete.

Nesvakidašnji događaj se desio na Odeljenju ginekologije jer, kako sada u šali tvrdi Ristić, mala Kalina “nije imala strpljenja“ da stignu do sale za porođaj.

- Sve je počelo u ranim jutarnjim satima kada je supruga, u iščekivanju porođaja, počela da krvari. Odmah sam je smestio u auto i krenuo ka jedinom porodilištu u Topličkom okrugu, u Prokuplju. U tom trenutku sam pomislio da nešto nije u redu sa bebom – priča Zvezdan.

Foto: LJ.M. /Južne vesti
Foto: LJ.M. /Južne vesti

Nakon dolaska na parking bolnice, sa suprugom Svetlanom koja gotovo da nije mogla da hoda, krenuo je ka zgradi porodilišta.

- Kada smo ušli, vrata, kao i lift koji vodi do Odeljenja ginekologije na spratu bili su zaključani. U isčekivanju da se neko od medicinskog osoblja pojavi, video sam da supruga povlači pižamu koju je nosila i u tom trenutku se pojavljuje glava deteta. Nisam mnogo razmišljao, prihvatio sam je, a bebica je sama izašla - prepričava Zvezdan.

Ubrzo je začuo zvuk koji će pamtiti čitav svoj život.

Beba je zaplakala baš u trenutku kada su se pojavili radnici ginekologije sa dežurnim doktorom. Odmah su ženu stavili na nosila, bebu odneli na Odeljenje i na kraju se sve završilo kako treba.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

- Još sam uzbuđen, ali ne i uplašen zbog svega što se dogodilo– kaže srećni otac.

Zvezdanu je ovo inače peto dete iz dva braka. Majka i mala Kalina sada se osećaju dobro i uskoro će kući.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Da li je rešena kriza u Makedoniji?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track