JAKO NEVREME U PRIJEPOLJU: Gromovi izazvali požare
Foto: Fonet AP

Oluja

JAKO NEVREME U PRIJEPOLJU: Gromovi izazvali požare

Srbija -

PRIJEPOLJE - Prijepolje je ovog popodneva zahvatilo jako nevreme, pa su zbog gromova i vatrogasci imali pune ruke posla.

Zbog nevremena i udara groma zapalila se starija kuća u Orovcu na Seljašnici, a u istoj mesnoj zajednici, u Čauševićima, verovatno od udara groma stradala je električna instalacija, takodje na privatnoj kući. U oba slučaja vatrogasci su bili na terenu i lokalizovali požare.Vatrogasci su u kratkom roku imali još dve intervencije u prigradskim naseljima, obe zbog gromova koji su dovelu do požara na električnim instalacijama.

Jaka oluja, grad i obilna kiša pogodili su Osoje, Seljašnicu i okolinu.

U Seljašnici je grad padao oko pola sata i prvi utisak je da je stradalo sve što je bilo posadjeno. Vetar je nosio plastenike, krovove sa nekih objekata, povrtnjaci su pod vodom i ledom, palo je 48 litara vode za 40-tak minuta, koliko je nevreme trajalo, rekao je poljoprivrednik iz Seljašnice Stevan Žunić.

On je dodao da u ovom kraju nema struje ni mobilne telefonije, kiša i dalje pada ali znatno manjeg intenziteta.

Kako je izjavila Mira Bojović, članica Opštinskog veća, u Osoju, poznatom malinarskom kraju, padao je jak grad a o obimu i razmerama štete u ovom trenutku može se samo nagadjati.

Grada i oluje je bilo i u Ratajskoj, na Ravnama, Kolovratu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track