NASLEDILA KUĆU I PLATILA OČEV DUG ZA STRUJU, ALI ŽIVI U MRAKU: EPS joj traži da plati troškove nepostojećeg sudskog procesa
Foto: Shutterstock

problem žiteljke mačvanske mitrovice

NASLEDILA KUĆU I PLATILA OČEV DUG ZA STRUJU, ALI ŽIVI U MRAKU: EPS joj traži da plati troškove nepostojećeg sudskog procesa

Srbija -

Iako je S. Š. platila ceo dug za potrošenu električnu energiju, nadležni iz filijale EPS-a odbijaju da njen stambeni objekat ponovo priključe na mrežu. Razlog – više nego apsurdan!

Naime, žiteljka Mačvanske Mitrovice S. Š., nakon smrti roditelja, nasledila je, zajedno sa kućom, i dug za električnu energiju u iznosu od 82 hiljade dinara.

Bez reči ona taj dug, koji je naveden i na zvaničnom računu njenog pokojnog oca, uplaćuje i zahteva od nadležne filijale EPS-a da se stambeni objekat ponovo priključi na elektro mrežu.

foto: Mitrovica Info

Prisutni službenik to odbija navodeći da treba da plati i sudske troškove u iznosu od 58 hiljada dinara, a na primedbu S. Š. da nije bilo sudskog procesa, službenik je upućuje na svoje nadređene, navodi sremskomitrovački portal Mitrovica.info.

Kako kaže S. Š., nakon toga je telefonom razgovarala sa izvesnim Okanovićem, pravnikom u šabačkoj filijali EPS-a čijem području pripada elektromreža u mačvanskom području, no ovaj joj krajnje neljubazno spušta slušalicu navodeći da nema vremena za razgovor sa njom.

S druge strane, službenica iz agencije koja se bavi naplatom dugova, obaveštava je da je njena agencija dobila nalog da pokrene sudski proces protiv oca S. Š., no upravo zbog činjenice da je reč o pokojniku, taj proces nije ni započet, te prema njenom tumačenju – nema ni govora o nekakvim sudskim troškovima.

foto: Dragana Udovičić

S.Š se sada se vrti u začaranom krugu između službenika EPS-a koji, po svemu sudeći, ne priznaju ni državne zakone, niti pravila poslovanja sopstvene kompanije. Iako je platila celokupan dug prema Elektrodistribuciji, nameću joj se i obaveze o kojima je niko nije obavestio nikakvim računom ili drugim zvaničnim dokumentom.

„Neka mi pokažu tužbu koju su podneli protiv mene ili mog oca, i ja ću platiti i taj dug“, javno poziva nadležne u EPS-u uverena da ta tužba nije ni podnesena, te prema tome nije ni bilo troškova uz nju. S druge strane, kako navodi, preostaje joj samo da sa ovom ucenom upozna i rukovodstvo EPS-a u Beogradu kako bi i oni imali uvid u način rada i razmišljanja njihovih podređenih na terenu.

(Kurir.rs/mitrovica.info, M. Milivojević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track