ŠABAC: 13 miliona dinara za nagrade prosvetarima
Foto: Promo

ŠABAC: 13 miliona dinara za nagrade prosvetarima

Srbija -

Za jubilarnih 10, 20, 30 i 35 godina rada u šabačkim osnovnim i srednjim školama, zaposleni su dobili novčane nagrade. Iz gradskog budžeta na račine zaposlenih uplaćeno je 13 miliona dinara. Povodom jubileja gradonačelnik Šapca organizovao je prijem u Gradskoj kući.

-Grad Šabac ima obavezu da skrene pažnju javnosti na ljude koji rade ovaj odgovoran posao. Kao lokalna samouprava trudimo se da đacima i nastavnicima pružimo uslove da talenat razvijaju i neguju u svom gradu. Ulažemo novac u obrazovanje i nauku, kako bi stvorili prilike i mogućnosti onima koji žele da uče više. Grad se podelom jubilarnih nagrada simbolično odužio prosvetnim radnicima za njihov trud koji ulažu u podizanje kvaliteta obrazovanja u Šapcu, poručio je gradonačelnik Nebojša Zelenović dobitnicima jubilarnih nagrada.

foto: Promo

Ponosan na 35 godina radnog staža, učitelj Dragan Mitrić čestitao je mlađim kolegama i poželeo im uspešan radni vek kakav je i sam imao, zadovoljan što je radne godine proveo u Šapcu.

-Srećan sam što se u Šapcu ulaže u obrazovanje jer je to jedini način da se društvo razvija, naveo je učitelj Mitrić.

Posao nastavnika, profesora i učitelja može da radi samo onaj ko voli taj poziv – poručila je profesorka Sonja Živković koja 20 godina radi u Muzičkoj školi “Mihailo Vukdragović”.

foto: Promo

-Mi smo oni koji brinu o obrazovanju i odrastanju svakog mladog čoveka, naša je odgovornost da ih usmerimo ka pravom putu jer je naš rad i edukacija temelj za njihovo dalje obrazovanje, rekla je ona i dodala da do kraja radnog veka želi da ostane u poslu kojim se bavi.

Pravo na jubilarnu nagradu ostvarilo je 160 zaposlenih u osnovnim i srednjim šabačkim školama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track