MALA MATURA U VRANJU: Predavanje liste želja 23. i 24. juna, konačan raspored 3. jula
Foto: T.S.

Završni ispit traje tri dana

MALA MATURA U VRANJU: Predavanje liste želja 23. i 24. juna, konačan raspored 3. jula

Srbija -

U vranjskim osnovnim školama učenici su u sredu polagali test iz srpskog, ili maternjeg jezika, danas matematiku, a u petak kombinovani test.

U Vranju završni ispit polaže 859, a u Pčinjskom okrugu 2.308 učenika. Jovica Stevanović, predsednik Okružne komisije za polaganje završnog ispita kaže da bi preliminarni rezultati završnog ispita trebalo da budu poznati već u ponedeljak. Predavanje liste želja je 23. i 24. juna.

“Konačan raspored učenika po srednjim školama znaće se tek 3. jula, a već 4. jula počinje upis “, napominje Stevanović. Vranje ima šest srednjih škola, jednu muzičku I specijalnu školu. U Pčinjskom okrugu ukupno je 17 srednjih škola, plus jedna muzička i specijalna škola.

foto: T.S.

Svršeni osnovci opušteniji su nakon polaganja testa iz maternjeg jezika. Kažu da ih ispitna groznica polako popušta.

“Nije bilo previše teško, nije bilo ni lako baš kako treba primereno našem uzrastu i obrazovanju, sve ono što smo iz gradiva radili od petog do osmog razreda. Mislim da će test iz matematike biti teži”, kaže Nevena Stošić.

foto: T.S.

Jovana Mitić deli mišljenje svoje drugarice i navodi da je zadovoljna kako je uradila test iz srpskog jezika.

Jana Borović objašnjava da test iz srpskog jezika nije bio toliko lak i očekuje da će slična situacija biti i sa testom iz matematike.

Nevena planira da upiše pravni smer u Ekonomskoj, Jovana grafički u Hemijskoj školi,a Jana matematički u Gimnaziji u Vranju.

(T. Stamenković/Foto: T. Stamenković)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO : SAD zabrinute zbog ruskog centra u Nišu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track