ČEKAJU REZULTATE ANALIZA: Prijepolje već 16 dana bez vode za piće
Foto: Thinkstock

VIŠE OD DVE NEDELJE

ČEKAJU REZULTATE ANALIZA: Prijepolje već 16 dana bez vode za piće

Srbija -

PRIJEPOLJE - U Prijepolju više od dve nedelje voda iz gradskog vodovoda ne može da se koristi u domaćinstvu, osim za tehničke potrebe, a građani se vodom za piće snabdevaju iz cisterni.

Prijepolje se u teškoj situaciji sa vodosnabdevanjem našlo u noći između 3. i 4. juna zbog velikih padavina koje su zahvatile slivno područje Seljašnice.

Indeks zamućenosti koji po propisima ne sme da bude iznad 1 bio je u jutarnjim satima u nedelju, 4. juna 220 puta veći i potom je usledila zabrana korišćenja vode za piće koja formalno još traje.

PRIJEPOLJE ŽEDNO: 5. dan bez vode za piće

"Iako imamo usmenu informaciju još od srede, 15. juna da je bakteriološka analiza prvog uzorka uzetog tog dana pokazala potpunu ispravnost vode za piće, još nismo dobili pisanu dozvolu na osnovu koje tek možemo da povučemo cisterne i obavestimo građane o ponovnom korišćenju vode sa gradskog vodovoda za svakodnevnu upotrebu", rekla je rukovodilac postrojenja za prečišćavanje Dana Ljujić.

Ona je rekla da se moraju sačekati rezultati i ostala dva uzorka koji su uzeti u četvrtak.

"I ta dva uzorka pokazala su istovetne rezultate ali je potrebno da se sve to prenese na papir. Drugim rečima, ne vidim za sada nikakav razlog da se danas i zvanično ne proglasi kraj dvonedeljnih problema sa korišćenjem vode za piće", kazala je Dana Ljujić.

(Kurir.rs/Beta, Foto: Thinkstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track