KUVAR IZ NIŠA NAPRAVIO ČUDO: Evo kakva je urnebesna imena dao svojim specijalitetima!
Foto: Profimedia

SPECIJALITETI GAGIJA BOŠKOVIĆA

KUVAR IZ NIŠA NAPRAVIO ČUDO: Evo kakva je urnebesna imena dao svojim specijalitetima!

Srbija -

NIŠ - Svinjska rebra pod nazivom "Rebarca uzvraćaju udarac", piletina "na bezobrazan način" i lignje "Gospodar prstenova", samo su neki od specijaliteta koje priprema poznati niški kuvar Dragan Gagi Bošković.

On ove godine obeležava desetogodišnjicu rada u jednom kafe restoranu, a tokom proteklih godina, postao je poznat i van granica Srbije po kulinarskim specijalitetima koji pored toga što su ukusni, imaju i veoma duhovite i zanimljive nazive.

Bošković je rekao da ne mora svako jelo da se naziva po sastojcima i da ne mora sve u restoranu da bude "uokvireno i ozbiljno".

"Imam dete zarobljeno u sebi, pa volim da se šalim sa nekim stvarima, a uz to volim jela da nazivam po omiljenim filmovima i likovima. Otuda i lignje 'Gospodar prstenova' ili pasta 'Ipa men' po Brus Lijevom učitelju", rekao je Bošković.

foto: Profimedia

On je dodao da je pripremao ćuretinu sa sosom "za razbijanje demonstracija", koja, kako je kazao, "nije imala nikakve veze s demonstracijama, ali mu je takva ideja pala na pamet u razgovoru s prijateljem.

Dodao je da za strane goste najčešće priprema internacionalnu hranu, i to italijansku.

"Najzahvalniji gosti su stranci, a srećom u Nišu ih je poslednjih godina sve više, i to ne samo iz Makedonije i Bugarske, već i iz Švedske, Holandije, Engleske i drugih zapadnoevropskih zemalja", rekao je Bošković. On je kazao da je pristalica da se gostima redovno nude nova jela, ali ne veruje u "kulinarske izmišljotine".

"U kulinarstvu koje se prikazuje na televiziji ima mnogo ekstrema, jer ljudi žele da na svaki način privuku pažnju gledalaca. Spajaju se nespojive stvari, a mnoge od njih se ne slažu, niti su ukusne", rekao je Bošković.

(Kurir.rs/Beta, Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track