SNS, DSS i NS formirale vlast u Kuršumliji

SNS, DSS i NS formirale vlast u Kuršumliji

Srbija -
Od 37 odborničkih mesta, koalicija SNS, NS i DSS ima 19 odbornika, a za predsednika opštine Kuršumlija izabran je Radoljub Vidić iz SNS, inače direktor Lukovske Banje

KURŠUMLIJA - Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Kuršumlija Srpska napredna stranka (SNS), Nova Srbija (NS) i Demokratska stranka Srbije (DSS) formirale su skupštinsku većinu i izabrale novo opštinsko rukovodstvo.

Od 37 odborničkih mesta, koalicija SNS, NS i DSS ima 19 odbornika, a za predsednika opštine Kuršumlija izabran je Radoljub Vidić iz SNS, inače direktor Lukovske Banje.

Skupštinska većina je za predsednika Skupštine izabrala Gorana Bojovića (NS), a za zamenika Zorana Stošića (DSS).

Dosadašnja predsednica opštine Vesna Jakovljević iz DS čestitala je Vidiću i poručila mu da svoju dužnost obavlja u interesu građana Kuršumlije. Ona je kazala da će opozicija podržavati svaku dobru odluku, ali i da će lošu uvek kritikovati.

"Mi poštujemo volju naroda, očekujem i nadam se da ćemo zajedno donostili odluke u interesu grada Kuršumlije i njegovih građana", kazala je Jakovljević.

Novi predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić kazao je da će novo opštinsko rukovodstvo naknadno utvrditi prioritet poslova.

Vidić je kazao da će u nerednom periodu uslediti i smena rukovodstva u pojedinim ustanovama i institucijama, koje su na opštinskom budzetu.

Prethodnu vlast u opštini Kuršumlija činila je koalicija DS, SPS i URS, koji sada ima 18 odbornika u Skupštini opštine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja