PROTEST DUG 200 KILOMETARA: Mašinovođu muka naterala da pešači do Beograda
Foto: Kurir

UŽICE

PROTEST DUG 200 KILOMETARA: Mašinovođu muka naterala da pešači do Beograda

Srbija -

Na put je poneo ranac sa odećom, priborom za kuvanje kafe i ličnu higijenu, šatorskim krilom u kome će spavati...

Mašinovođa iz Kraljeva Nebojša Dukanac, želeći da ukaže na očajno stanje u srpskoj železnici i njegovom preduzeću „Srbija kargo“, juče je iz Užica pešice krenuo ka Beogradu.

Simbolično, u pet do dvanaest, Dukanac, inače predsednik Sindikata mašinovođa „Sloga - Srbija kargo“ iz Užica, zaputio se na put dug 200 kilometara.

- Ovo je znak protesta zbog pet lažnih sindikata koji postoje u „Srbija kargu“ i koje ne zanimaju problemi radnika, već lični interesi. U svakom od tih pet sindikata predsednici rade u drugim preduzećima železnice. Rukovodstvu „Srbija karga“ odgovara da ima ubačene sindikate koji prihvataju odluke i ispod minimuma koje mi poslovodstvu ispostavimo - objasnio je Dukanac.

Na put je poneo ranac sa odećom, priborom za kuvanje kafe i ličnu higijenu, šatorskim krilom u kome će spavati... Prvu noć će, kaže, prespavati u Parmencu kod Čačka, danas po podne biće, prema planu, u Gornjem Milanovcu, a u petak, ako sve bude teklo kako je zamislio, biće u Beogradu, gde će potražiti pomoć.

Kurir / E.K.

Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track