ŠABAC: Jana i Irina muzikom osvajaju svet
Foto: Promo

ŠABAC: Jana i Irina muzikom osvajaju svet

Srbija -

Mlade šabačke umetnice, flautistkinja Jana Ilić i pijanistkinja Irina Brodić osvojile su treće mesto na Internacionalnom festivalu u Berlinu i najbolji plasman u svojoj kategoriji. Prijem u njihovu čast organizovao je danas gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

-Kada sam sela za klavir, poželela sam da zauvek ostanem tamo i sviram, priča dvanaestogodišnja pijanistkinja Irina Brodić sa još svežim sećanjima na svoj nastup u berlinskoj sali u obliku cveta, gde je okružena publikom nastupila sa drugaricom flautistkinjom Janom Ilić.

foto: Promo

Irina Brodić se bavi muzikom šest godina, za to vreme osvojila je više od 40 nagrada, a Jana Ilić je za tri godine osvojila više od 30 prvih nagrada, od toga je samo šest u granicama naše zemlje.

foto: Promo

Svaka za sebe je posebna i uspešna, a zajedno su duplo bolje, saglasne su dve drugarice koje je spojila ljubav prema muzici.

- Irina ima muziku u sebi, ja imam muziku u sebi, a zajedno se trudimo da tu emociju prenesemo na publiku, što nas čini posebnim tandemom, objašnjava jedanaestogodišnja flautistkinja Jana Ilić koja je pre dve godine nastupila i u njujorškom Karnegi Holu.

foto: Promo

Deca kao što su Jana i Irina ponos su ne samo Šapca, nego i cele Srbije, ocenjuje gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

-Obaveza Grada Šapca, kao odgovorne lokalne samouprave, je da brine o vrednoj i uspešnoj deci i da podržava sve talente našeg grada. Irina i Jana treba da budu primer i drugima, kako se upornošću, vrednim i mariljvim radom mogu ostvariti i najviši rezultati i postići međunarodni uspeh, rekao je gradonačelnik i podsetio da Šabac izdvaja 20 odsto za obrazovanje i 7 odsto za kulturu, što čini dobru polaznu osnovu za razvoj talentovane dece.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track