PAS HEROJ DRAME KOD ĆUPRIJE: Sneško (57) 6 dana nepokretan ležao u provaliji, pas Mali ga čuvao i lizao mu rane
Foto: Printscreen Facebook

nezgoda ga zadesila kad se vraćao iz manastira Ravanice

PAS HEROJ DRAME KOD ĆUPRIJE: Sneško (57) 6 dana nepokretan ležao u provaliji, pas Mali ga čuvao i lizao mu rane

Srbija -

Nepokretnog Sneška Milosavljevića (57) iz okoline Despotovca šest dana u provaliji kod Ćuprije branio je njegov pas Mali, sve dok nije došla pomoć.

Naime, nezgoda je zadesila Milosavljevića kada se vraćao iz manastira Ravanica koji je posetio za Vidovdan.

Na starom putu ka Bigrenici automobil koji je Milisavljević vozio se zapalio. Uspeo je nekako, s obzirom na to da je nepokretan, da izađe i automobila, ali se survao u duboku provaliju kod Senja.

Na njega su igrom slučaja, naleteli rudar Predrag Dimitrijević i njegov brat, koji su obilazili to mesto. Oni su tražili svoju majku Desanku, koja je nestala još 18. juna iz rudarskog naselja Ravna Reka, gde je živela.

- Prišli smo tom mestu na 200 metara sa rudarskim lampama, ali nismo mogli dalje. Ujutru sam sa bratom ponovo krenuo ka tom mestu i čuli smo lavež psa i zapomaganje. Pronašli smo Sneška u šest sati ujutru 1. jula na potezu šume iznad groblja u selu Senja i potoka. Bio je svestan, ali istraumiran. Sneško je imao sreću da je s njim bio njegov pas Mali, koji se nije odvajao od njega, čuvao ga je od zveri, lizao mu rane i nije se udaljavao.

Siroti pas po cenu smrti istrajno je čuvao svog vlasnika iako je bio dehidriran, kao i Sneško. Sneško je ležao između dva kamena, sa poderanim pantalonama, kukao je i urlikao. Dali smo mu vode i povratili ga do dolaska ekipe Hitne pomoći - priča Dimitrijević.

Najveća muka bila je kako dopreti do Sneška i psa.

- Spuštali smo se nekoliko kilometara do Sneška i psa. Čovek je imao otvorene rane po rukama i nogama, nije pio dugo vodu. Kada mi je rekao da je šest dana bio na tom mestu, zaprepastio sam se. Izdržao je bez kapi vode po toplom vremenu, što je gotovo nemoguće. Sneška su transportovali direktno u bolnicu, a pas je ostao kod mog drugara Srđana Stankovića, koji će ga čuvati dok Sneško ne izađe iz bolnice - priča rudar Predrag Dimitrijević koji je sa bratom prvi došao do Sneška.

Prema rečima direktora Opšte bolnice u Ćupriji dr Slobodana Gajića, Milosavljević je u teškom zdravstvenom stanju. Zbrinut je na intenzivnoj nezi Odeljenja plastične hirurgije Opšte bolnice u Ćupriji. Njegovo stanje se prati, a o daljem lečenju odlučivaće konzilijum lekara.

(Kurir.rs/Blic/G.Jevremović/Foto:Facebook printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja