UGLEDALI SE NA BEOGRAD: I Vranje dobija veliki jarbol sa srpskom zastavom?!
Foto: N1 Printscreen

inicijalni projekat

UGLEDALI SE NA BEOGRAD: I Vranje dobija veliki jarbol sa srpskom zastavom?!

Srbija -

VRANJE - Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković izjavio je da će i taj grad, na jugu Srbije, dobiti veliki jarbol na kojem će se vijoriti zastava Srbije, čime će se Vranje pridružiti jačanju kulta srpskog državnog znamenja.

Kako je za portal Vranjske rekao Milenković, ta ideja starija je od one u Beogradu i reč je o njegovoj zamisli, a o sprovodjenju te ideje već je razgovarao sa resornim većnikom za infrastrukturu i drugim nadležnim službama.

"Ideja je da se jarbol postavi na ulazu u grad, u neposrednoj blizini nadvožnjaka koji premošćuje magistralu na putu ka motelu. To je onaj potez gde već postoji Simpov logo i zastave", rekao je Milenković.

Gradonačelnik Vranja je rekao da je reč o "inicijalnom projektu" i da ideja nije razradjena do kraja, u smislu odredjivanja visine jarbola i dimenzija srpske zastave koja bi se nalazila na njegovom vrhu.

"Moje je mišljenje da bi jarbol trebalo da bude visok poput onog u centru Skoplja, na kome se vijori makedonska zastava. Stručnjaci će proceniti da li je to građevinski ostvarivo, zbog položaja, ruže vetrova, kompletnih urbanističkih uslova, a od proporcija će zavisiti projekat i veličina zastave.

Ovo je samo pretfaza, posle bismo išli u javnu nabavku", rekao je on.

Gradske vlasti Beograda najavile su ranije da će na Ušću graditi jedan veliki od 120 metara i nekoliko manjih jarbola sa srpskom zastavom čija će izgradnja koštati oko 200 miliona dinara.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Radnik tera građanina od fontane

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track