GORELA DEPONIJA U NOVOM SADU: Veliki požar na Rimskim šančevima, dim se širio gradom
Foto: S.S.

nema povređenih

GORELA DEPONIJA U NOVOM SADU: Veliki požar na Rimskim šančevima, dim se širio gradom

Srbija -

NOVI SAD - Gradsku deponiju JKP “Čistoće” na Rimskim šančevima u Novom Sadu danas u popodnevnim časovima došlo je do požara.Brzom reakcijom vatrogasaca, kao i radnika JKP "Čistoća" na terenu, požar je brzo lokalizovan i stavljen pod kontrolu.

foto: S.S.

-Naglašavam da nema povređenih, kao i da zbog ovog događaja nema nikakve opasnosti po građane Novog Sada i njihovu imovinu. Uzrok požara na Gradskoj deponiji za sada je nepoznat - kaže za naš list Aleksandar Vukovac, piar JKP “Čistoće” .

Kako dalje kaže radnicima Čistoće i Vatrogasnoj brigadi su se priključile i ekipe drugih javno-komunalnih preduzeća u Novom Sadu, JKP "Vodovod i kanalizacija", JKP "Gradsko zelenilo" i JKP "Put", kao i nekoliko privatnih građevinskih firmi koje su im ustupile mehanizaciju i ljude i zajedničkom akcijom se radi na potpunom saniranju požara.

foto: S.S.

Osim cisterni sa vodom, doveženi su i kamioni zemlje koja se posipa na delove deponije koji su zahvaćeni vatrom.

foto: S.S.

-Još jednom naglašavamo da nema povređenih, kao i da zbog ovog događaja nema nikakve opasnosti po građane Novog Sada i njihovu imovinu- tvrdi Vukovac.

U Hitnoj pomoći, kažu da povređenih nema i da lekarske ekipe nisu imale potrebe da intervenišu.

Gradsku deponiju na Rimskim šančevima zahvatio je nešto nakon 18 časova veći požar.

Na teren su izašle vatrogasne ekipe i gašenje požara je u toku. Ovo je samo jedan u nizu većih i manjih požara koji su izbili proteklih dana usled visokih temperatura i nepažnje građana. Naročito su opasne situacije u kojima požar izbije na područjima na kojima se nalazi veća količina različitog otpada.

Kako za 021 kažu u Čistoći, uzrok požara nije još uvek poznat. Navode da je požar pod kontrolom i da se trenutno radi na zatrpavanju zahvaćenog područja zemljom. Na terenu su ekipe vatrogasaca koje su, kažu u preduzeću, reagovale brzo i uspele da uspore dalje širenje vatre. Zbog visokih temperatura i jačeg vetra, požar je ipak zahvatio nešto veću površinu, te će potpuno gašenje potrajati najverovatnije još nekoliko sati.

Kako za 021 navodi dr Mirjana Bursać iz Hitne pomoći, povređenih nema i lekarske ekipe nisu imale potrebe da intervenišu.

Do tragedije je moglo da dođe ranije danas, kada je izbio požar na divljoj deponiji kod Satelitske pijace, u blizini tezgi prodavaca, neposredno pored parkinga. U ovom požaru, takođe, niko nije povređen. Međutim, potpuno je izgorela šupa u kojoj su se nalazila drva, kao i deo naseljene trošne kuće.

(Kurir.rs/S.S./o21.rs, G.Nikolin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track