Najnovije vesti

(FOTO) KIKINĐANIN BRŽI OD GINISA: Nikola za 30 sekundi preskočio vijaču čak 162 puta!
Foto: S.U.

SPORTISTA GENERACIJE

(FOTO) KIKINĐANIN BRŽI OD GINISA: Nikola za 30 sekundi preskočio vijaču čak 162 puta!

Srbija

KIKINDA - Nikola Putnik (19) iz Kikinde, sportista generacije Gimnazije „Dušan Vasiljev“ i od pre neki dan student Prirodno - matematičkog fakulteta u Novom Sadu, željno iščekuje potvrdu obaranja Ginisovog rekorda u brzom preskakanju vijače.

Mladi košarkaški as uspeo je da za 30 sekundi vijaču preskoči 162 puta.

foto: S.U.

Aktuelni Ginisov rekord iznosi 159 okretaja za pola minuta.

Zato se Nikola s pravom nada da će njegov podvig zavredeti pažnju Ginisove knjige rekorda, koja pedantno beleži najraznovrsnija ljudska dostignuća i prirodne fenomene.

Inspiraciju za brzo preskakanju vijače dobio je na času fizičkog vaspitanja.

foto: S.U.

Nikola u šali voli da kaže da je u tome bolji i od Rokija Balboe, čuvenog filmskog junaka koga je na velikom platnu otelotvorio Silvester Stalone:

"Snimak sam poslao nadležnoj Komisiji, a sa nestrpljenjem čekam odgovor da li ću i zvanično postati Ginisov rekorder", kaže Nikola dok nestvarnom lakoćom preskače vijaču.

Kikinđanin koji odmalena trenira košarku, najpre je uspeo da napravi 240 okretaja za minut:

foto: S.U.

"Zaintrigiralo me saznanje da u ovoj discipliini postoji Ginisov rekord. Probao sam i za pola minuta napravio 120 okretaja. Za koji okretaj više, nisam imao dovoljno snage. Nastavio sam marljivo da vežbam i evo - rezultat je tu. Vijači sam za 30 sekundi preskočio 162 puta", slavodobitno poručuje Nikola.

Nevernim Tomama, a takvih i u ovom slučaju ne manjka, Nikola poručuje da uzmu vijaču u ruke:

"Probajte ako mislite da je ovo lako. Uveravam vas da je poprilično teško. Ovako nešto nezamislivo je bez dobre kondicije, koncentracije i puno vežbe. Čak je i sreća bitan faktor. Iznad svega je važna izdržljivost. Bitno je da ste fokusirani i da u istom ritmu preskačete vijaču", iskren je Nikola.

Do oktobra kad odlazi u Novi Sad na fakultet, Nikola će nastaviti da vredno trenira i usavršava ovo umeće. Preskakaće vijaču, igrati košarku i čekati da mu i zvanično saopšte da je postao Ginisov rekorder.

(Kurir.rs/S.U. Foto: S.U.)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...