NE MORAJU VIŠE DA PUTUJU 70 KILOMETARA: Preševo dobilo prvog notara
Foto: Fonet/Ljiljana Stanojević

Dobro za građane

NE MORAJU VIŠE DA PUTUJU 70 KILOMETARA: Preševo dobilo prvog notara

Srbija -

PREŠEVO - Opština Preševo dobila je svog prvog javnog beležnika a građani više neće morati da zbog overe nekog dokumenta putuju 70 kilometara do Vranja.

Zamenik načelnika opštinske uprave Avni Aliti je Beta rekao da je imenovanje notara dobrodošlo za građane Preševa, jer se "godinama unazad overavanje dokumenata veće vrednosti moglo obaviti samo u Vranju".

foto: Fonet/Ljiljana Stanojević

"U opštini smo do sada overavali diplome i neke ugovore u manjoj vrednosti, ali za sve ugovore veće vrednosti gradjani su morali da idu u Vranje. Još se nismo upoznali s notarom, koji je počeo da radi 27. jula. Ne znamo koji će posao i u kojim oblastima moći da se završava kod njega, ali to je sigurno dobrodošlo za građane", rekao je Aliti.

Za prvog notara u Preševu je imenovan Begzad Iljazi.

Žitelji opštine Preševo od poslednjeg popisa stanovništva 2011. godine nemaju Osnovni sud i Osnovno javno tužilaštvo, notara tako u ovoj opštini nikada ranije nije ni bilo, a lokalna vlast se sa zahtevom da raspiše konkurs za notara obratila Javno-beležničkoj komori 2016. godine.

U Preševu je Osnovni sud ukinut nakon popisa stanovništva 2011.godine, kada je zbog bojkota u toj opštini popisano svega oko 3.000 ljudi, dok su pravo na osnovni sud imale opštine sa najmanje 25.000 stanovnika.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Fonet/Ljiljana Stojanović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Pakao za vikend ! Ne izlazite iz kuće ako ne morate.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track