TU SE ZALJUBILI, TU SE I VENČALI: Par iz Novog Pazara rekao sudbonosno DA u biblioteci!
Foto: Zorana Jevtić

Originalno

TU SE ZALJUBILI, TU SE I VENČALI: Par iz Novog Pazara rekao sudbonosno DA u biblioteci!

Srbija -

NOVI PAZAR - Ljubav im se desila pre dve godine u čitaonici biblioteke "Dositej Obradović".

To je i bio razlog zašto su se Nurud Memić i Harisa Ferizović iz Novog Pazara, odlučili baš za ovu ustanovu kulture kao mesto gde će se održati njihova ceremonija venčanja.

Na večnu ljubav njih dvoje zaklelo se pred matičarem, rođacima i prijateljima ispred biblioteke, a kasnije su i prošetali čitaonicom, gde su provodili dane učeći, ali i polako se zaljubljujući jedno u drugo.

foto: AP

Zbog toga su i odlučili da venčanje, jedan od najznačajnijh događaja u životu, organizuju u ustanovi za koju ih vežu najlepše uspomene.

- Upoznali smo se pre dve godine i proveli smo puno vremena u čitaonici. I jedno i drugo posvećujemo puno pažnje obrazovanju i ono nam predstavlja nešto najvažnije u životu. Zbog toga smo smatrali da je biblioteka idealno mesto za venčanje koje smo želeli da bude neuobičajeno i da ima kulturno-akademski karakter - pričaju za list Nurudin i Harisa.

Ljubav koja se rodila u čitaonici nije im smetala pa su oboje uspešni akademski građani. Nurudin, rođeni Pribojac, završio je engleski jezik, dok je Harisa master biolog, a trenutno završava doktorske studije.

foto: Aleksandar Jovanović

Kao odličan student i stručnjak pred kojom je sjajna karijera, Harisa je već našla posao i radi u Institutu za nuklearne nauke "Vinča".

Prvo venčanje u biblioteci

Venčanje Harise i Nurudina prvi put je organizovano u Narodnoj biblioteci “Dositej Obradović” u Novom Pazaru, a prema rečima predstavnika te ustanove kulture, prvo je venčanje uopšte u nekoj od biblioteka širom Srbije.

(Kurir.rs/Blic/Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) LJUBAV DUBLJA I OD MORSKIH DUBINA: Oduševićete se kada čujete kako je ovaj Vranjanac zaprosio devojku!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track