NIŠLIJE U ŠOKU: Stigao im novi porez, umesto 1.700 sada 146.000 dinara!
Foto: Aleksandar Jovanović

NIŠLIJE U ŠOKU: Stigao im novi porez, umesto 1.700 sada 146.000 dinara!

Srbija -

Razlog za to je, kako glasi zvanično objašnjenje gradskih čelnika, "pretvaranja poljoprivrednog zemljišta u građevinsko". Reč je uglavnom o žiteljima takozvane sedme gradske zone čiju najvredniju imovinu predstavljaju upravo njive i drugo poljoprivredno zemljište.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da se traži rešenje poblema i izrazio nadu da će se predlog rešenja naći u Skupštini grada na prvoj narednoj sednici.

"Ima puno ideja i predloga od različitih organizacija i institucija. Počeli smo da tragamo za rešenjima utvrđujući kako je to u drugim gradovima rešavano", rekao je Bulatović novinarima u pauzi skupštinskog zasedanja.

Bulatović je rekao da je namera grada da pomogne ljudima jer se radi o "zaista velikim iznosima".

On je izjavio da rukovodstvo grada trpi već nekoliko nedelja velike kritike, ali neopravdano, jer nije dovelo do sadašnje situacije.

Prema njegovim rečima, prethodna gradska vlast je 2011. godine, usvajajući Generalni urbanistički plan, napravila značajno veći obuhvat gradskog građevinskog zemljišta na račun poljoprivrednog zemljišta.

"Tokom 2012, 2013. i 2014. godine usvojili su planove koje su poslali u katastar na sprovođenje, a katastar je sada isporučio rešenja u kojima sada u selima umesto poljoprivrednog imamo gradsko građevinsko zemljište", rekao je Bulatović.

(Kurir.rs/kamatica)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Skandal! Autističnom dečaku Er Srbija nije dozvolila da leti!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track