(VIDEO) NIŠLIJE ZAGRMELE PROTIV GRADONAČELNIKA: Pogledajte kako je hiljade građana izviždalo Darka Bulatovića na festilalu Nišvil!
Foto: Printscreen YouTube

POSLALI MU JASNU PORUKU

(VIDEO) NIŠLIJE ZAGRMELE PROTIV GRADONAČELNIKA: Pogledajte kako je hiljade građana izviždalo Darka Bulatovića na festilalu Nišvil!

Srbija -

NIŠ - Dodela priznanja za “počasnu Nišlijku” čuvenoj saksofonistkinji Kendi Dalfer, koja je upriličena u nedelju, neposredno pred njen nastup na “Nišvilu”, protekla je uz zvižduke publike koja je burno reagovala kada se na bini pojavio gradonačelnik Darko Bulatović da joj dodeli priznanje.

Holandska saksofonistkinja Kendi Dalfer je na inicijativu rukovodstva “Nišvila”, a nakon što je to nedavno usvojila Skupština grada, sinoć postala počasna građanka Niša.

Pred početak njenog nastupa na festivalu organizatori su pozvali gradonačelnika Niša Darka Bulatovića da izađe na scenu i uruči joj povelju. Međutim, već na pomen gradonačelnika publika je počela glasno da negoduje i zviždi.

I pored toga, gradonačelnik je ipak izašao, uručio priznanje poznatoj saksofonistkinji i bez reči napustio binu, a Kendi Dalfer kratko zahvalila građanima Niša što su odlučili da bude "počasna Nišlijka".

Prema nepotvrđenim informacijama, direktor festivala Ivan Blagojević je, nakon što su zvižduci publike počeli, predložio gradonačelniku da ne izlazi na scenu.

Blagojević: Očigledno publici na "Nišvilu" političari nisu omiljeni

S obzirom na to da je Kendi Dalfer za počasnu građanku Niša proglasila Skupština Grada, direktor festivala Ivan Blagojević kaže da je bilo logično da joj plaketu dodele gradonačelnik ili predsednik Skupštine Grada. Međutim, on kaže da “očigledno publici političari nisu omiljeni”, jer je Bulatović izviždan kada je izašao na scenu.

Nažalost, to je suština i džeza kao vrste slobode, ali svako se nosi sa tim, tako da mislim da je gradonačelnik izdržao to kako je izdržao, a svojim ličnim angažovanjem pomogao je da mi prepolovimo naš gubitak nastao zbog Naftne industrije Srbije - naveo je Blagojević.

Blagojević se nada da će gradonačelnik pomoći festivalu i naredne godine, jer je, dodaje, "to potrebno Nišu, ne samo Nišvilu". Pre svega misli na “elementarnu infrastrukturu, kanalizaciju, vodu, struju”, a nedavno je predložio i da se napravi jedna velika glavna bina od čvrstih elemenata, umesto dve.

Gradonačelnik Darko Bulatović nije bio dostupan za komentar na glasno negodovanje publike kada je izašao na binu, ali su u kabinetu kazali da će ujutru biti dostupan.

Podsetimo, u nedelju je završeno pretposlednje veče “Nišvil” džez festivala, a program će biti nastavljen u petak 18. avgusta, kada bi trebalo da nastupi Darko Rundek sa svojim orkestrom “Apocalypso Now” i “Very nais bend” sa Ivanom Kurtićem. U subotu nije bilo koncerata zbog neveremena.

(Kurir.rs/Južne vesti/Foto Printscreen Youtube)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Neviđena pljačka! Evo gde je završilo 7.000.000 evra građana Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track