Najnovije vesti

UŽAS U LESKOVCU: Umro u bolovima, medicinska sestra ga ugurala u taksi umesto da mu ukaže pomoć
Foto: Stefan Jokić

UŽAS U LESKOVCU: Umro u bolovima, medicinska sestra ga ugurala u taksi umesto da mu ukaže pomoć

Srbija

Stariji Leskovčanin preminuo je jutros u Urgentnom centru oko 9 časova još uvek pod nerazjašnjenim okolnostima, kažu u gradskoj bolnici.

 

Ovaj slučaj ne bi bio toliko bizaran da, po tvrdnji taksiste koji je vozio nesrećnog čoveka, njega pod jakim bolovima nije ugurala u taksi medicinska sestra iz Zrdravstvene stanice broj 2 i poslala u Urgentni centar, umesto da mu ukaže pomoć dok se za nejgov prevoz ne obezbedi sanitetsko vozilo.

 

„Danas prepodne dobijam poziv za Zdravstvenu stanica broj 2. Dolazim na lokaciju i izlazi medicinska sestra koja mi bukvalno ugurava starijeg čoveka u teškim bolovima u taksi i kaže: „vozi na urgentni“, i odlazi… Čovek je pola puta urlao od bolova kada je odjednom izgubio svest. Ja u panici pojačavam gas do urgentnog gde ga medicinski tehničar preuzima i kaže „ništa mu nije, živ je“… Malopre saznajem da je čovek izgubio život… Još gore je što sam čuo obavestenje da je čovek umro u kolima, što nije istina“, napisao je pre sat vremena na svom Fejsbuk profilu taksista Nikola Stanojković uz pitanje da li će neko za nemar zdravstvenih radnika u ovom gradu napokon neko odgovarati.

 

foto: Profimedia

 

Načelnik Urgentnog centra u leskovačkoj Opštoj bolnici Miodrag Stojković kaže da je nesrećni čovek do njih stigao polu-mrtav.

 

„Uradili smo sve što smo mogli. Reanimirali smo ga, ali uzalud. Čovek je preminuo. Da je ostao u taksiju još dva minuta, sigurno bi umro još u kolima. O uzrocima smrti može trenutno samo da se nagađa. Samo obdukcija može da ih potvrdi“, navodi Stojković.

 

Vidno potrešen taksista koji je prevozio nesrećnog putnika se s pravom pita da li se bolesnici u teškom stanju u Leskovcu prevoze taksijem ili za to postoje sanitetska vozila, dok lekari leskovačke Opšte bolnice takođe osuđuju postupak ove medicinske sestre.

 

„Takvo tretiranje pacijenta je van svake pameti. Sa takvim bolovima je trebalo da mu ukaže svu raspoloživu pomoć i hitno zatraži sanitetsko vozilo koje bi ga prebacilo do najbliže zdravstvene ustanove koja bi mogla da mu pomogne“, ističe lekar leskovačke Opšte bolnice koji zahteva anonimnost.

 

Zdravstena stanica broj 2 nalazi se u Ulici Nikole Skobaljića u ovom gradu, a nesrećni čovek je, kako nezvanično saznajemo, zatražio pomoć lekara nakon nesnosnih bolova sa kojima nije mogao da se izbori još od prethodne noći.

 

(jugmedia)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

KURIR VESTI UŽIVO: Dogorelo do nokata! Radnici Goše protestovali pred Vladom Srbije

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...