Prodata tri pogona HK "Jumko"
Foto: Beta

Privatizacija

Prodata tri pogona HK "Jumko"

Srbija -
Kompanija "Top Sofa Srb", iza koje stoji italijanski proizvođač nameštaja "Ditra Italia", kupila je 38.000 kvadratnih metara pod krovom za milion i 105 hiljada evra

VRANJE - Novi vlasnik dojučerašnjih pogona "Trikotaža", "Konac" i "Dorada", iz sastava HK "Jumko" iz Vranja, je "Top Sofa Srb" doo - kompanija registrovana u Vranju, saopštila je Agencija za privatizaciju.

Kompanija "Top Sofa Srb", iza koje stoji italijanski proizvođač nameštaja "Ditra Italia", na ovaj način je kupila 38.000 kvadratnih metara pod krovom za milion i 105 hiljada evra.

Kupovinom "Trikotaže", "Konca“ i "Dorade", kompanija "Ditra Italia" ulazi u investicioni program vredan 13,5 miliona evra, o čemu je krajem prošle godine direktor Mikele de Marki potpisao ugovor sa potpredsednicom Vlade Srbije Vericom Kalanović i gradonačelnikom Vranja Miroljubom Stojčićem.

Italijani će, kako je ovim ugovorom predviđeno, uz subvencije države Srbije od 5.000 evra za svako radno mesto, u novoj Fabrici tapaciranog nameštaja u Vranju u drugoj polovini ove godine zaposliti 411 radnika.

Prodajom ova tri pogona, kako je ranije saopšteno, u HK "Jumko" počinje realizacija Programa prekompozicije proizvodnje, odnosno borbe za jeftiniju proizvodnju, koja će se postići smanjenjem potrošnje energenata sa sadašnjih milion evra godišnje na polovinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track