Prvi šabački polumaraton zakazan za 10. septembar
Foto: Promo

Prvi šabački polumaraton zakazan za 10. septembar

Srbija -

Prvi maraton u Šapcu, a jedini međunarodnog karaktera u Srbiji, zakazan je za nedelju 10. septembar. Kroz ravne šabačke ulice učesnici će pretrčati 21,1 kilometar. Organizatori su najavili i trgu zadovoljstva na 7 kilometara, ali i takmičenje za najmlađe na 100 metara.

-Šabac sa ovakvim sportskim događajem, koji je međunarodnog karaktera, može da stane rame u rame sa svetskim metropolama poput Berlina, Beča, Atine, ocenio je trostruki državni prvak u maratonu Ivan Miškeljin.

Miškeljin kaže da bi voleo da trka dobije i edukativni karakter, da takmičari upoznaju bogatu istoriju grada.

-Mnoge novine u istoriji koje su imale uticaja na čitavu Srbiju došle su upravo iz Šapca odakle su se proširile dalje, voleo bih da učesnici upoznaju grad u kom se takmiče, dodao je Miškeljin.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović rekao je na konferenciji za medije da je Šabac poznat po svom sportskom duhu i da je prirodno što je Grad podržao ovu ideju.

foto: Promo

-Ideja za organizaciju ovakvog događaja potekla je od građana Šapca. Oni su izrazili želju da imaju svoju gradsku, maratonsku trku. Šabac podržava razvoj sporta i sportske infrastrukture i prirodno je što smo i ovu inicijativu podržali. Siguran sam da će Šapčani, poznati po svom sportskom duhu i ljubavi prema sportu, doći u velikom broju da podrže trkače, rekao je Zelenović.

Mihail Dudaš i Asmir Kolašinac biće specijalni gosti provog šabačkog polumaraton, najavio je organizator Ranko Sanardžić.

-Pored naših poznatih atletičara, očekujemo trkače iz Kenije i Maroka. Ovo će biti međunarodna trka sa međunarodno priznatim rezultatima. Zahvaljujući istaknutim sportistima, kao što je Olivera Jeftić koja nam je pomogla u organizaciji, ovaj maraton je podignut na visok nivo, pa će pored domaćih atletičara učestvovati i gosti iz inostranstva, naveo je Samardžić i napomenuo da su prijave za takmičenje moguće i na dan maratona.

Prijave elektronskim putem moguće su do 1. septembra. Nagrada za osvojeno prvo mesto iznosi 25.000 dinara, za drugo 15.000 i treće 10.000 dinara.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo zbog koga morate da gledate EP u košarci

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track