UŽAS U VRNJAČKOJ BANJI: Bezdušnik truje kućne ljubimce po Moravskoj, psi umiru u najgorim mukama
Foto: AP/Ilustracija

Horor u mirnoj ulici

UŽAS U VRNJAČKOJ BANJI: Bezdušnik truje kućne ljubimce po Moravskoj, psi umiru u najgorim mukama

Srbija -

VRNJAČKA BANJA - U Moravskoj ulici u Vrnjačkoj Banji učestao je atak na ljubimce. Za dve godine vlasnici su ostali bez pet životinja. Svi otrovani psi uredno su čipovani i nalazili su se u dvorištima svojih vlasnika.

Nepoznati počinilac otrovao je nedavno zlatnog retrivera Badija, vlasništvo porodice Lukić iz Moravske ulice u Vrnjačkoj Banji. Ovo je, prema priči meštana, u protekle dve godine čak peti slučaj trovanja pasa u ovoj mirnoj ulici.

Prema njihovim rečima, svi otrovani psi uredno su čipovani i nalazili su se u dvorištima svojih vlasnika, nisu bili agresivni, niti su nekoga ugrožavali.

- Gledali smo kako naš Badi umire u strašnim mukama, a bili smo nemoćni da mu pomognemo. Ni veterinari koji su došli, nisu mogli ništa da učine i spasu našeg ljubimca koji nam je praktično bio kao član porodice - ogorčeno priča Dragana Lukić iz Moravske ulice u Vrnjačkoj Banji.

Slično govori i njena komšinica Biljana Stojković kojoj su, svojevremeno, za samo dva dana, na isti, brutalan način otrovana čak dva psa.

- Bili su nam više od ljubimaca. Držali smo ih u dvorištu i bili su vezani. Nismo ih puštali da sami bez povoca izlaze na ulicu. Nije mi jasno čiji to mozak može da smisli i kome tako monstruozne ideje mogu da padnu na pamet - pita se Biljana Stojković.

Trovanje njihovog psa Badija porodica Lukić prijavila je ovdašnjoj policiji i sada čeka izveštaj patologa u Kraljevu, ali prema njihovim informacijama počinilac još nije uhvaćen.

- Nadamo se da će krivac biti kažnjen za monstruozno delo - dodaje Dragana Lukić. - Mi smo u našim ljubimcima pronašli više ljudskosti nego u pojedinim ljudima, a nažalost, iživljavanje nad životinjama u Srbiji je u poslednje vreme sve učestalije.

(Kurir.rs/Večernje novosti/G.Ćirović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja