(FOTO) KAD ĐAČKE KLUPE ZAMENI KAFANA: Vranjanci prvi dan škole proveli u bašti kafića
Foto: Tatjana Stamenković

Radovi u završnoj fazi, ali škola bez upotrebne dozvole

(FOTO) KAD ĐAČKE KLUPE ZAMENI KAFANA: Vranjanci prvi dan škole proveli u bašti kafića

Srbija -

VRANJE - Učenici Osnovne škole „Kralj Petar Prvi Oslobodilac“ izdvojenog odeljenja u Krivoj Feji, prvi školski dan umesto u đačkim klupama proveli su u bašti obližnje kafane u tom mestu.

foto: Tatjana Stamenković

Prema rečima nadležnih, iako su radovi na školi u završnoj fazi, objekat nije dobio upotrebnu dozvolu. U školi navode da su razredne starešine bile u obavezi da na vreme obaveste roditelje da škola neće početi sa radom 1. septembra, i da ne mogu da preciziraju kada će početi sa nastavom, jer to ne zavisi od njih.

„Nije to u našim rukama sve je to na relaciji između Ministarstva prosvete i lokalne samouprave, nemamo za sada nikakvo obaveštenje. Možda je danas nešto i stiglo iz Ministarstva prosvete, ali mi ne možemo da proverimo, jer nam je struja u prekidu“, objašnjavaju radnici u školi.

ĐACI, NEKA JE SA SREĆOM! Danas u školu polazi 68.128 prvaka

Prema rečima Jovice Stevanovića prosvetnog savetnika Odeljenja za obrazovanje u Vranju škola nije počela sa radom 1. septembra, jer nije dobijena upotrebna dozvola za novoizgrađeni objekat pomenute škole.

„Tehnički, objekat nije primljen, jer ima nedostataka koji treba da se otklone, dok se ne otklone upotrebna dozvola ne može da se dobije“, objašnjava Stevanović.

foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija

Osnovna škola “Kralj Petar Prvi- Oslobodilac” nalazi se u mestu Korbevac, opština Vranje, a u Krivoj Feji se nalazi istureno odeljenje te obrazovne ustanove.

“Želim da budem uzdržan od svakog komentara do daljeg. Dobiće informacije svi o tome kada će škola početi sa radom”, rekao je kratko direktor škole Ivan Stošić.

Kako se saznaje, izgradnju škole u Krivoj Feji finansira Grad Vranje sa 30 odsto sredstava, dok je 70 obezbedilo Ministarstvo prosvete preko Evropske investicione banke, a na osnovu projekta o modernizaciji i implementaciji škola.

(Kurir.rs/T. Stamenković/Foto: T. Stamenković)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) NE DAMO NAŠEG LJUBU: Đaci i roditelji blokirali ulaz u zemunsku školu zbog razrešenja direktora

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track