(FOTO) ĐACI IZVISILI PRVI DAN ŠKOLE: Umesto u klupama, završili u kafani!
Foto: Kurir

Objekat nije dobio dozvolu

(FOTO) ĐACI IZVISILI PRVI DAN ŠKOLE: Umesto u klupama, završili u kafani!

Srbija -

Razredne starešine nisu obavestile učenike da školska zgrada nije završena u potpunosti i da u učionice neće moći da uđu 1. septembra

Učenici izdvojenog odeljenja OŠ „Kralj Petar Prvi Oslobodilac“ u Krivoj Feji prvi školski dan su umesto u đačkim klupama proveli u bašti obližnje kafane.

Radovi na školi su u završnoj fazi i objekat još nije dobio upotrebnu dozvolu. U školi navode da su razredne starešine bile u obavezi da na vreme obaveste roditelje da škola neće početi s radom 1. septembra i da ne mogu da preciziraju kada će početi sa nastavom, jer to ne zavisi od njih.

- Nije to u našim rukama. Sve je to na relaciji između Ministarstva prosvete i lokalne samouprave. Nemamo zasad nikakvo obaveštenje. Možda je danas nešto i stiglo iz Ministarstva prosvete, ali ne možemo da proverimo jer nam je struja u prekidu - objašnjavaju zaposleni u školi.

Direktor Ivan Stošić nije želeo da komentariše dešavanja.

- Dobiće svi informacije o tome kada će škola početi s radom - kazao je kratko.

Jovica Stevanović, prosvetni savetnik Odeljenja za obrazovanje u Vranju, kaže da škola nije počela s radom 1. septembra jer nije dobijena upotrebna dozvola za novoizgrađeni objekat:

- Objekat tehnički nije primljen jer ima nedostataka koji treba da se otklone.

Izgradnju škole u Krivoj Feji finansira Grad Vranje sa 30 odsto sredstava, dok je 70 odsto obezbedilo Ministarstvo prosvete preko Evropske investicione banke.

Kurir / T. S.

Foto: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) 24 ČASA STRAŽA ZA NIČIĆEVE LJUBIČICE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track