Šabac ugostio ambasadorku Australije
Foto: Promo

Šabac ugostio ambasadorku Australije

Srbija -

Šabac je danas posetila ambasadorka Australije u Srbiji Džulija Fini i tom prilikom sa gradonačelnikom Šapca Nebojšom Zelenovićem razgovarala o osobenostima i mogućnostima grada Šapca.

Tokom prijema u Gradskoj kući za ambasadorku su priređene prezentacije u oblasti privrednog potencijala Šapca, kulture i obrazovanja, kao i projekta „Sava park“.

foto: Promo

Naglasivši da je impresionirana onim što je saznala o Šapcu, ambasadorka Fini je ocenila da je to grad koji je ponosan na svoju prošlost, a istovremeno zagledan u budućnost.

- Koliko mi je poznato, u Šapcu posluje samo jedna australijska kompanija. Ja se nadam da će ih u budućnosti biti više, istakla je ambasadorka Džulija Fini.

foto: Promo

Posetu ambasadorke Australije Šapcu, gradonačelnik je okarakterisao kao dobru priliku za predstvljanje potencijala Šapca, ali i promociju konkretnih projekata.

- Izuzetno je važno što ambasadori stranih zemalja posećuju Šabac i upoznaju se sa svim što smo postigli i što planiramo. Verujem da ćemo uskoro uspostaviti bližu saradnju sa Ambasadom Australije, koja će rezultirati razvijanjem programa u kulturi i obrazovanju, kao i u unapređenju kvaliteta javnih površina u gradu. Uverio sam se da postoji veliko interesovanje za to i zahvalan sam ambasadorki Australije što je posetila Šabac, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Posle prijema u Gradskoj kući, ambasadorka je posetila sinagogu – budući Muzej šabačkih Jevreja, Biblioteku šabačku i Narodni muzej.

foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track