RODITELJI U ŠIDU NE ŽELE MIGRANTE U ŠKOLAMA: Prete ispisivanjem dece ako se nađu zajedno u klupama
Foto: profimedia

upisano oko 100 malih azilanata

RODITELJI U ŠIDU NE ŽELE MIGRANTE U ŠKOLAMA: Prete ispisivanjem dece ako se nađu zajedno u klupama

Srbija -

ŠID - Zbog uključenje dece migranata u školski sistem sve su glasnija negodovanja roditelja koji ne žele da njihova deca zajedno sa migrantima provode školske dane. Predstavnici Školske uprave Novi Sad održali su danas u Šidu sastanak sa aktivom direktora i timovima šidskih osnovnih i srednjih škola, na temu polaska dece migranata u školu.

foto: Printscreen RTV

Na sastanku, koji su predstavnici Školske uprave Novi Sad održali sa aktivom direktora i timovima šidskih osnovnih i srednjih škola, potvrđeno je da će u školske klupe, uskoro, zajedno sa šidskim đacima, sesti više od stotinu dece migranata.

U izdvojena odeljenja Osnovne škole "Sremski front" u Sotu i Molovinu krenuće šesnaestoro dece od 1. do 4. razreda, iz prihvatnog centra Principovac, a stariji osnovci, njih petnaest, dok traje rekonstrukcija matične škole, ići će sa svojim vršnjacima u Gimnaziju.

U osnovnim školama u Adaševcima i Moroviću, te u područnim odeljenjima, biće upisano po četrdesetoro dece migranata iz prihvatnog centra Adaševci.

Nastavnici koji treba da predaju deci migrantima, kažu da nespremni ulaze u ovoj proces, te da trpe određene pritiske.

Roditelji đaka sa područja šidske opštine otvoreno negoduju zbog uključenja dece migranata u školski sistem. Tokom sastanka okupili su se u parku u centru grada. Situacija preti da eskalira jer roditelji dece najavljuju da će ukoliko migranti sednu u školske klupe biti spremni da ispišu decu iz škole.

(Kurir.rs/Sremska TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track