REAGOVANJE UČITELJICE IZ ŽAGUBICE: Netačne optužbe roditelja o nasilju, posle disciplinskog postupka oslobođena svih optužbi
Foto: Kurir

demanti

REAGOVANJE UČITELJICE IZ ŽAGUBICE: Netačne optužbe roditelja o nasilju, posle disciplinskog postupka oslobođena svih optužbi

Srbija -

Dana 15. avgusta 2016. godine u Kuriru je objavljen članak pod nazivom „Muke đaka u Žagubici: Ko ne donese WC papir ne sme u toalet“, u kome je navedena izjava roditelja Dušana Bogdanovića, koji je optužio učiteljicu OŠ Moša Pijade Zvonimirku Jovičić i njenog supruga Radoslava, pomoćnog radnika, da konstantno psihološki maltretiraju decu nižih razreda.

Povodom tog teksta redakciji Kurira se javila učiteljica Zvonimirka Jovičić, koja je demantovala tvrdnje koje je izneo Bogdanović i navela da je posle sprovedenog disciplinskog postupka oslobođena svih optužbi, čime je dokazano da nije počinila nikakvu povredu radne obaveze.

Ona je navela da je tadašnji direktor OŠ Moša Pijade Snežana Nikolić, u članku u Kuriru potvrdila da su navodi optužbe tačni, iako je roditelj Bogdanović od strane iste direktorke, pismenim putem obavešten da je Tim za zaštitu učenika od nasilja, na osnovu pisanih izjava i izjava svedoka utvrdio da nikakvog nasilja nije bilo.

Učiteljica Zvonimirka Jovičić navodi da je ovo obaveštenje napisano početkom jula 2016. godine, a da je deset dana po objavljivanju pomenutog članka direktorka protiv nje pokrenula disciplinski postupak za težu povredu radne obaveze. Prema njenim rečima, nekoliko dana nakon toga direktorka je pokušala da supruga i nju prebaci u susedno selo, uz obrazloženje da je to jedini način da se situacija smiri, ali je zahvaljujući intervenciji svih ostalih roditelja, ostala na radnom mestu na kome je provela prethodnih 11 godina.

Učiteljica Jovičić takođe navodi da je po okončanju disciplinskog postupka oslobođena svih optužbi. Ona je takođe istakla da o njenom radu svedoči niz prestižnih nagrada, među kojima je nagrada „Najbolji edukatori Srbije 2015“, a da su brojne nagrade ostvarili i njeni učenici, kao i da o njenom uspešnom radu svedoči i njen blog "Kreativnost na dar".

foto: Kurir
foto: Kurir
foto: Kurir
foto: Kurir
foto: Kurir

(Kurir.rs)

KURIR TV UŽIVO: Ko je ubica sa Dedinja?!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track