VRANJE OBELEŽILO 73. GODIŠNJICU OSLOBOĐENJA: Dobitnik nagrade 7. septembar poklonio novčani iznos za lečenje obolelih sugrađana
Foto: Tatjana Stamenković

Svečanost

VRANJE OBELEŽILO 73. GODIŠNJICU OSLOBOĐENJA: Dobitnik nagrade 7. septembar poklonio novčani iznos za lečenje obolelih sugrađana

Srbija -

VRANJE - Vranje je obeležilo 73. godišnjicu od oslobođenja u Drugom svetskom ratu. Uručeno je javno priznanje "Sedmi septembar".

Na svečanoj sednici Skupštine grada koja je održana povodom 7. septembra Dana oslobođenja Vranja u Drugom svetskom ratu, Radetu Novkoviću uručeno je javno priznanje "Sedmi septembar". Javno priznanje “Sedmi septembar” u vidu diplome sa novčanim iznosom od 50.000 dinara dodeljeno je Novkoviću zbog doprinosa razvoju grada, unapređivanju i razvoju lokalne samouprave.

foto: Tatjana Stamenković

On se novčanog dela priznanja u iznosu od 50.000 dinara, odrekao poklonivši ga na dva jednaka dela za lečenje Miljane Ristić Stanković i Stefana Arsića iz Vranja koji su oboleli od karcinoma.

Sednica je počela intoniranjem državne himne "Bože pravde" a onda se je prisutnima obratio predsednik Skupštine dr Dejan Tričković. "Ovo je još jedan datum u istoriji našeg grada koji nas obavezuje da pamtimo one koji su ginuli za slobodu Vranja, za našu slobodu. Prošle su 73. godine od kako je naš grad oslobođen od fašizma. Istorija nam treba služiti kao uzor, kao pravi primer čuvanja nacionalnog identiteta i teritorijalne nezavisnosti, ali mi moramo imati u vidu i sve nove izazove i poteškoće koje treba prevazići.

Moramo nastaviti bitku za naš grad, ali ovaj put veštom diplomatijom, strateškim planovima i njihovom uspešnom realizacijom. Da nastavimo da ulažemo u u sve društvene sfere ekonomski i privredni sektor, u razvoj kulture i obrazovanja, da unapređujemo životni standard i obezbedimo bolje uslove za život svih građana”, rekao je Tričković.

(Kurir.rs/T. Stamenković/Foto: T. Stamenković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track