MUKE ZA KLINIČKI CENTAR U NIŠU: Higijeničari i servirke izmišljaju bolovanje da bi pekli paprike?!
Foto: Kurir MM

Zimnica na prvom mestu

MUKE ZA KLINIČKI CENTAR U NIŠU: Higijeničari i servirke izmišljaju bolovanje da bi pekli paprike?!

Srbija -

NIŠ - Rukovodstvo Kliničkog centra u Nišu i ove jeseni "bori se" se sa manjkom higijeničara i servirki zbog njihovog odlaska na bolovanje, rekao je direktor te ustanove Zoran Radovanović.

foto: Damir Dervišagić

"U vreme sezonskih poslova poput pripreme zimnice ili u jeku poljoprivrednih radova, oko 10 odsto zaposlenih s najnižom stručnom spremom je na bolovanju. Pokušali smo sve kako bi stali na put odlascima na bolovanje iz neopravdanih razloga. Kažnjavali smo, uveli vanredni nadzor i kontrole bolovanja", rekao je Radovanović.

ANKETA KAZNE ZBOG AJVARA Ko u Skoplju peče paprike na otvorenom, penal 50 evra! Hoće li i nas ovako?

On je istakao da nešto više od 300 zaposlenih obavlja poslove higijeničara i servirki.

foto: Stefan Jokić

Prema njegovim rečima, radnicima s najnižom stručnom spremom isplati se da budu na bolovanju jer za to vreme završavaju svoje privatne poslove, a plata ne može da im bude umanjena jer primaju "minimalac". Radovanović je rekao da odlasci na bolovanje zbog pečenja paprike ili rada na njivi "nisu fer" prema kolegama, ali predstavljaju i veliku muku za rukovodstvo KC Niš.

"Po zakonu, do 30 dana bolovanja nemamo pravo da tražimo zamenu, a ima slučajeva da se neko vrati na posao posle 29 dana, radi dva dana i opet ode na bolovanje", kazao je Radovanović i podsetio da u niškom Kliničkom centru radi 1.500 medicinskih sestara i 700 lekara, dok je više od 700 lica zaposleno u tehničko-ekonomskom i pravnom sektoru, čiji deo su i higijeničari i servirke.

(Kurir.rs/Beta/Foto: M.M.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) 24 ČASA STRAŽA ZA NIČIĆEVE LJUBIČICE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track