BIBLIOTEKA ŠABAČKA MEĐU  NAJZNAČAJNIJIM TAČKAMA KULTURE U SRBIJI
Foto: Promo

BIBLIOTEKA ŠABAČKA MEĐU NAJZNAČAJNIJIM TAČKAMA KULTURE U SRBIJI

Srbija -

U susret značajnom jubileju – 170. godišnjici Biblioteke šabačke, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović razgovarao je danas u Gradskoj kući sa Jelenom Podgorac Jovanović, kandidatkinjom za direktorku ove ustanove, koja je gradonačelniku predstavila planove za dalji razvoj.

Kako je rekla, Biblioteka već deceniju i po gazi koracima od devet milja ka budućnosti. Tako će i nastaviti jer se to očekuje od ustanove koja je u Srbiji definisana kao jedna od najznačajnijih tačaka kulture.

- Srbija nam ne može biti granica, planiramo da Evropi i svetu pokažemo šta srpska kultura i srpsko bibliotekarstvo mogu da pruže i da spoj tradicije i modernosti predstavlja ključ uspeha, navela je Jelena Podgorac Jovanović. Ona je istakla uverenje da će promene u gradu, čiji je Biblioteka deo, obezbediti bolji kvalitet rada ustanove.

foto: Promo

- To znači da ćemo imati bolji fond, više knjiga, kvalitetne programe i mnogo više zadovoljnih čitalaca. Planiramo da Biblioteka, poboljšanjem rada, postane deo svakodnevnog života građana. Biti prvi u svemu je velika nagrada i odgovornost, poručila je Jelena Podgorac Jovanović i izrazila uverenje da će efekat nove odluke o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru grada biti racionalnije trošenje sredstava i ušteda na opštem nivou, što znači više novca za kulturu.

foto: Promo

Ističući da je kultura temelj društva i da ulažući u kulturu ulažemo u ljude koji misle i donose dobre odluke, gradonačelnik Nebojša Zelenović je rekao da je Biblioteka nezaobilazna na mapi grada i prilikom posete investitora.

foto: Promo

- To je važno jer tako pokazujemo da ovde postoji život i budućnost i da u Šapcu ozbiljno promišljamo o najvažnijim stvarima za jedno društvo. Zato je važno da ustanove kulture nastave da funkcionišu na najbolji način, a da će tako i biti, uverio sam se i danas u razgovoru sa Jelenom Podgorac Jovanović, kandidatkinjom za direktoruku Biblioteke šabačke, rekao je gradonačelnik.

foto: Promo

On je ocenio da trenutno ipak nije moguće da Biblioteka funkcioniše u punom kapacitetu jer ministar kulture još uvek nije potvrdio odluku koja postoji, da imamo novu direktorku Biblioteke.

foto: Promo

- Čekamo već tri meseca i danas ću ministru kulture uputiti pismo sa zahtevom da poštuje zakonsku proceduru kako se ne bi dovodilo u pitanje uspešno funkcionisanje Biblioteke šabačke, naveo je gradonačelnik Nebojša Zelenović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track