ALARMANTNO U PROKUPAČKOJ OPŠTOJ BOLNICI: Pokrivaju ceo Toplički okrug sa samo 2 dotrajala saniteta
Foto: Kurir/B.R.

Neophodna nabavka još tri vozila

ALARMANTNO U PROKUPAČKOJ OPŠTOJ BOLNICI: Pokrivaju ceo Toplički okrug sa samo 2 dotrajala saniteta

Srbija -

PROKUPLJE - Zbog obima posla, kilometraže koju prelaze sanitetska vozila Opštoj bolnici "Dr Aleksa Savić" potrebna su još tri vozila.

Ova zdravstvena ustanova sekundarnog tipa pokriva sve četiri opštine Topličkog okruga: Prokuplje, Blace, Kuršumliju i Žitorađe i ima samo dva reanimobila. Nedavno je na lizing bolnica kupila još jedan sanitet, ali i to je malo i potrebna joj je podrška u kupovini.

- Naša bolnica poseduje samo dva reanimobila- a oni su u stalnom pokretu. U velikom broju slučajeva, zbog ozbilјnosti i težine bolesti, neophodna je adekvatna, stručna pratnja lekara i tehničara u transportu. Mi se možemo pohvaliti da je smrtnost pacijenata u interhospitalnom transportu ispod 1 odsto - kazala je direktor Opšte bolnice "Dr Aleksa Savić" dr Snježana Arsić.

Mesečno se preveze oko 500 pacijenata samo u kliničkim centrima u Nišu ili Beogradu. Uz to, svakodnevno se obavlјa transport pacijenata dijalize, često iz udalјenih i teško pristupačnih krajeva, a prevoze se i pacijenti na operacije, kontrolne preglede, banjsko lečenje, hemioterapiju ili zračenje.

Oba vozila imaju pređenih preko pola miliona kilometara.

(Kurir.rs/B.R/Foto: B.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track