Čudovište se pojavilo u Ljigu!

Dosije iks u Srbiji

Čudovište se pojavilo u Ljigu!

Srbija -
To je crna životinja od dva metra s dve izrasline na glavi. Zurila je u mene krvavim očima. Umalo sam umrla od straha, priča Dragica Jovičić iz sela Ivanovci

LJIG - Šta teroriše Ljižane?- Uh, ljudi, pa vi ne znate kako je to bilo! Mogla sam da umrem od straha kad sam ga videla! Vraćala sam se kući s posla, kad ispred mene izlete ogromna životinja. Prepreči mi put. Crna, dugačka dva metra. Ima kratke noge i dve crvene izrasline na glavi. Nešto kao krokodil. Zurila je u mene krvavim očima, a onda je otvorila usta kao da će celu da me proguta. Krv mi se zaledila u žilama - ovako počinje priču za Kurir Dragica Jovičić iz sela Ivanovci pored Ljiga, koja je nekoliko puta imala bliski susret s misterioznom životinjom.Dragica nije jedina koja je doživela ovo neprijatno iskustvo. Meštani Ivanovaca već mesecima pričaju da im nekakva aždaja napada i jede stoku i živinu. Jedni kažu da je to životinja koja je pobegla iz Beograda, iz zoološkog vrta, dok su drugi ubeđeni da je to manji krokodil koga je neko bacio u jezero. Koga god smo sreli u okolini Ljiga, rekao nam je da već mesecima strahuju za bezbednost zbog stvorenja koje vreba u njihovom kraju.Pored sela Ivanovci nalazi se selo Poljanice, gde su meštani takođe primetili ovo čudo, kako ga često nazivaju.- Pogledajte ovo brdo. E, tu sam poslednji put video to stvorenje, krokodila ili šta je već. Napao mi je kokoške i pse, a onda sam video i čudne rupe koje je to stvorenje iskopalo. Prvo sam ga viđao samo preko dana, a onda je počeo da vreba i noću. Ljudi, ja ne znam šta je to, izgleda strašno i svi smo zabrinuti - priča Radenko Milovanović (70) i dodaje da bez puške više ni u prodavnicu ne ide.Priča o čudnoj životinji uznemirila je sve žitelje ovog kraja. Poslednjih šest meseci ne mogu normalno da se kreću jer ne znaju kada će i odakle da izleti.

Dragica nekoliko puta imala bliski susret sa čudovištem
Dragica nekoliko puta imala bliski susret sa čudovištem

Lovački savez: Prvi put čujemo za tako nešto!Iz Lovačkog saveza Srbije kažu da prvi put čuju da tako nešto postoji.- Prvi put čujemo za taj slučaj. Niko nam ništa nije rekao, zaista nismo obavešteni - rekli su nam.

Šta će još da nas strefiU okolini Ljiga već godinama se dešavaju čudne stvari. Tako bar tvrde meštani. Oni kažu da su u poslednje vreme imali najezde bubamara i drugih insekata, a pojavili su se i crveni puževi golaći, koji su im uništili sve u baštama.- Ne znam šta će sledeće da nas strefi. Prošle godine jedva se izborismo s crvenim puževima golaćima, a borimo se i sa zmijama i gušterima. Iz godine u godinu sve je gore i gore - priča jedan stanovnik Ljiga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track