IZLILA SE TOKOM NOĆI: Reka Gradac odnela deo puta kod valjevskog sela Aničići
Ilustracija, Foto: Profimedia

ugrožen i elektroenergetski kabl

IZLILA SE TOKOM NOĆI: Reka Gradac odnela deo puta kod valjevskog sela Aničići

Srbija -

Reka Gradac izlila se tokom noći i odnela deo asfaltnog puta u dužini od oko 15 metara u valjevskom selu Aničići, javili su lokalni mediji.

Po njihovom navodima, deo tog naselja "odsečen je od sveta", a ugrožen je i elektroenergetski kabl, koji strujom snabdeva crpnu stanicu gradskog vodovoda, koja iz Gradca uzima do 500 litara vode u sekundi i potisnim cevovodom šalje je u fabriku za prečišćavanje sirove u gradskom naselju Pećina.

Situacija sa vodosnabdevanjem mogla bi biti ozbiljno ugrožena s obzirom na to da su poplavljene pumpe na izvorištu Paklje, u istoimenom selu u slivu reke Jablanice, odakle se Valjevo u najvećem delu snabdeva sirovom vodom za piće. ; Deo Valjeva noćas je zbog toga bio isključen sa vodovodne mreže, a preduzete su i mere za dodatno obezbedjivanje elektroenergetskog kabla u Aničićima.

Izlila se i reka Kolubara u delu neregulisanog korita kroz grad na kojem su u toku radovi na regulaciji. Obnica i Jablanica su u koritima, kao i Ljubostinja i nekoliko manjih reka koje teku kroz grad i njegovu periferiju.

Nivo reka je od jutros u opadanju, uključujući i nivo Gradca koji je opao za oko metar i po, a najavljena je i sednica gradskog Štaba za elementarne nepogode.

U prethodnih 48 časova, na području Valjeva palo je 87 litara kiše, a nivo Gradca podigli su bujični potoci sa Maljena i okolnih brda koji su i doveli do poplava.

Kurir.rs/Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Hladno, mokro, opasno! Đenovski ciklon zagorčava život pojedinim delovima Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track