(FOTO) IZVRŠITELJKA MU POPISALA POLA KUĆE ZBOG BRATOVLJEVOG DUGA: Igor očajan, ne zna šta da radi, otac mu od muke pao u nesvest
Foto: Jugmedia/Milica Ivanović

Brat već 9 godina PRIJAVLJEN NA drugoj adresi

(FOTO) IZVRŠITELJKA MU POPISALA POLA KUĆE ZBOG BRATOVLJEVOG DUGA: Igor očajan, ne zna šta da radi, otac mu od muke pao u nesvest

Srbija -

PREDEJANE - Igoru Stoiljkoviću iz Koraćevca kod Predejana, tamo gde sela vape za mladima, privatna izvršiteljka iz Leskovca je popisala sve stvari iz kuće zbog bratovljevog duga, koji već devet godina živi na drugoj adresi, u posebnom domaćinstvu.

Te stvari Igor, koji živi sa roditeljima, kupio je nešto pre nego što će u kuću dovesti verenicu, buduću suprugu, piše Jugmedia.

Sve što je bilo novo, sve što sam uneo u kuću u susret braku, popisali su, kao što je nova garnutura u dnevnoj sobi, televizori, veš mašine, ukupno 30 novih stvari, tako da će mi kuća ostati potpuno prazna“, jada se ovaj mladić, koji drži sopstvenu pekaru u Predejanu. „Sve što sam zaradio teškom mukom sada će otići na dug koji nije moj“, dodaje.

foto: Jugmedia/Milica Ivanović

Privatna izvršiteljka je u kuću Stoiljkovića stigla 23. oktobra sa oko 12 policajaca, uz pretnju da će Igorov otac biti uhapšen ako ih ne pusti u kuću da popišu stvari.

„U tom momentu mom ocu, koji je bolestan, je pripalo teško. Pao je. Pozvao sam hitnu, koja ga je odvela u urgentni centar bolnice u Leskovcu“, priča Igor. Ova dramatična situcaija nije omela izvršiteljku, koja se, tvrdi mladić, nije čak ni legitimisala. Nisu je zanimali ni računi za kupljene stvari, koji su glasili na Igora ili njegovog oca.

Uzalud je objašnjavao, kako stoji u zvaničnom zapisniku, da je drugi sin Ivica Stoiljković, s ocem i bratom još 2009. godine i zvanično raskinuo finansijski i ekonomski odnos, da je dužnik promenio adresu stanovanja, te da ni jedna jedina stvar u kući ne pripada njemu jer nije učestvovao u kupovini.

Ipak, stvari nisu odnesene, već je ostavljen rok da se dug izmiri za 15 dana. Igor Stoiljković je konsultovao advokata koji mu je objasnio da će morati da plati dug, a potom tuži onoga kome je njegov brat dužan po izvršnom sudskom rešenju.

„Tako da sam ja sada nemoćan i ne znam šta da radim. Ne znam čak ni koliki je bratovljev dug, to je sve išlo preko suda i ja se nisam upuštao u slučaj“, jada se Igor Stoiljković.

Ovo je samo jedan od svakodnevnih slučajeva u kome privatni izvršitelji globe rođake dužnika bez obzira što ti rođaci godinama ne žive na staroj adresi.

Više se ne strepi samo za sopstvena već i za tuđa dugovanja, za očeva, bratovljeva, sestrina, ujakova, tetkina, ama baš za dugovanja svakog rođaka koji je nekada živeo u istom domaćinstvu.

(Kurir.rs/Jugmedia/Milica Ivanović/Foto: Milica Ivanović/Jugmedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Izvršiteljka sa Vračara izbacila porodicu na ulicu, pa ignorisala novinare

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track