icon-checkicon-closeicon-commentsKurir_icon_fonts_template-38Kurir_icon_fonts_template-37icon-downicon-erroricon-galleryicon-homeicon-infoicon-logouticon-nexticon-passwordicon-plusicon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-ytKurir_icon_fonts_template-34Kurir_icon_fonts_template-33icon-totopicon-usericon_reactsoc-viber

Najnovije vesti

Espreso.rs


Adria media

OČITAO LEKCIJU SVIM BEOGRAĐANIMA: Ovako se jede prava komplet lepinja!
Foto: Printscreen

OČITAO LEKCIJU SVIM BEOGRAĐANIMA: Ovako se jede prava komplet lepinja!

Srbija

Preduzetnik iz Užica otvorio je pekaru u Beogradu, u kojoj je, očekivano, glavni proizvod komplet lepinja.

Jedino što mu je posle toga ostalo je da edukuje Beograđane kako se ovaj specijalitet pravilno konzumira.

 

To je i uradio - postavljanjem zanimljivog plakata, svojevsrnog uputstva za upotrebu.

 

O čemu se tačno radi?

 

- Lepinja se dobija zatvorena sa poklopcem.

 

- Poklopac skinuti sa lepinje.

 

- Odlomljene parčiće poklopca umakati u unutrašnjost lepinje.

 

- Kad potrošite poklopac, nastavite da lomite lepinju.

 

foto: Printscreen

 

Komplet lepinja inače potiče iz užičkog kraja, i pravi se od jaja, pretopa i kajmaka. Iako ima više otvorenih radnji po celoj Srbiji koje prodaju ovaj specijalitet, pravi Užičani tvrde da ona mora da se napravi u njihovom kraju da bi "to bilo to".

 

Inače su od originala pokušali da naprave više varijanti komplet lepinje, pa se tako mogu naći sa pršutom, raznim dodacima, čak i prženim jajima. Ipak, nijedna od njih ne može da parira pravoj užičkoj kraljici!

 

 

(Kurir.rs)

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Poznati kuvari otkrili: Omekšajte meso pomoću ovih trikova

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...