Za medicinske nauke dva i po puta više kandidata
Foto: KURIR

Upis u Kragujevcu

Za medicinske nauke dva i po puta više kandidata

Srbija -
Na ukupno 12 fakulteta Univerziteta u Kragujevcu u prvu godinu studija moći će da se upiše 3.353, od kojih će se 2.200 školovati o trošku države, dok će njih 1.153 plaćati školovanje

KRAGUJEVAC - Na 11 fakulteta Univerziteta u Kragujevcu danas je počelo prijavljivanje svršenih srednjoškolaca za upis, dok je polaganje prijemnog ispita počelo na Fakultetu medicinskih nauka gde se prijavilo gotovo dva i po puta više kandidata nego što ima mesta.

"Prijemni ispit polaže 703 kandidata, a mesta ima za 288 brucoša na četiri smera na Fakultetu medicinskih nauka i to na medicini, farmaciji, stomatologiji i strukovnim studijama", izjavio je portparol tog fakulteta Mladen Slović.

Prema njegovim rečima, na sva četiri smera odobren je upis 224 brucoša čije će školovanje finansirati država, dok će njih 64 sami snositi troškove obrazovanja.

Na ukupno 12 fakulteta Univerziteta u Kragujevcu u prvu godinu studija moći će da se upiše 3.353, od kojih će se 2.200 školovati o trošku države, dok će njih 1.153 plaćati školovanje.

Školarine na fakultetima Univerziteta u Kragujevcu iznose koliko i prošle školske godine, odnosno od 26.000 dinara pa do 170.000 koliko je potrebno izdvojiti za Filološko-umetnički fakultet, smer primenjene umetnosti.Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track