OBELEŽEN MITROVDAN U KOSOVSKOJ MITROVICI: Litija okupila hiljade građana
Foto: Beta/Saša Đorđević

gradska slava

OBELEŽEN MITROVDAN U KOSOVSKOJ MITROVICI: Litija okupila hiljade građana

Srbija -

Obeležavanje Mitrovdana, gradske slave, u Kosovskoj Mitrovici počelo je arhijerejskom liturgijom u hramu Svetog Dimitrija i litijom među čijim učesnicima je bio i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

On je poručio da taj grad uživa poštovanje, ljubav i poverenje čitave zemlje, jer Srbija zna da se on nalazi na braniku srprskih državnih i nacionalnih interesa.

Litija je prošla ulicama grada do Trga Cara Lazara gde je u prisustvu velikog broja građana, Đurića i predsednika Odbora za pomoć Srbima na Kosovu Milorada Arlova, presečen slavski kolač i polomljena pogača u kojoj je bio zlatnik sa likom Velikomučenika Dimitrija, poklon Republike Srpske.

Marko Đurić ocenio je da je u Kosovskoj Mitrovici svaki dan, dan borbe za opstanak i očuvanje srpskog nacionalnog i kulturnog identiteta, državnih i nacionalnih institucija, zbog čega je čitava Srbija ponosna na taj grad.

"Dok god smo spremni da se borimo za ono što je naše, a spremni smo, to naše nije i neće biti izgubljeno", rekao je Djurić.

Vladika Teodosije podsetio je da je Sveti Dimitrije zaštitnik i čuvar Kosovske Mitrovice i svih onih koji veruju i mole se za pomoć i zaštitu.

"Neka nas Sveti Dimitrije nadahne onom ljubavlju koju je imao kada je stradao za Hrista radi istine, pravde i večnoga života", rekao je vladika.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Deset stvari koje morate znati o Mitrovdanu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track