DEMANT DIREKTORA KC NIŠ: Nikome nisam potvrdio da rušimo zid, to je neistina!
Foto: Južne vesti/P.B.

otvaranje sredinom decembra

DEMANT DIREKTORA KC NIŠ: Nikome nisam potvrdio da rušimo zid, to je neistina!

Srbija -

Nikada nisam potvrdio da se ruši zid, to je neistina, ništa se ne ruši kako su ovih dana pisali pojedini mediji, tvrdi direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović.

Kako je naveo, novi Klinički centar u Nišu biće otvoren sredinom decembra.

Radovanović je objasnio da se zid ne ruši, već se pravi otvor u zidu kroz koji će proći magnet od 12 tona, koji, kako pojašnjava, zbog svoje gabaritnosti, ne može da prođe ni kroz jedna vrata na svetu.

"Na osnovu projekta, veličina gentrija,odnosno onog dela gde ulazi pacijent, je proporcionalno veća i ne može kroz ni jedna vrata na svetu da prođe. Mogući put i unošenje je pitanje za projektante i izvođače radova, da to nas ništa ne košta, da neko kući kada montira klimu mora da mora buš zid", kaže Radovanović.

foto: Damir Dervišagić

Na pitanje da li je ranije potvrdio rušenje zida, Radovanović tvrdi da je to neistina.

"Odgovorno tvrdim, nisam potvdrio da se zid ruši. Možemo da pričamo o otvaranju otvora na zidu u koji se nešto ubacuje. Za magnet za otvor veličine 2.5 x 2.5 metara , to je 6,25 metara, napravljen je trošak 193,73 evra, i to je bio povod da se najlepša i najveća investicija u našem gradu okrene u neku priču", ističe Radovanović.

On naglašava da su ga takođe kontaktirale arhitekte iz Beograda koje su tvrdile da na kamenim stepenicama na ulazu nema rukohvata, što je, tvrdi, „notorna laž“.

"Rukohvati postoje sa svih strana, postoji i podno grejanje da se ne bi led skupljao, notorna laž je i da postoji rampa za invalide duga 25 metara bez rukohvata - priča on.

Kamen temeljac novog Kliničkog centra položen je oktobra 2013. godine. U izgradnju je uloženo ukupno 50 miliona evra, a očekuje se da do polovine decembra KC primi i prve pacijente, kada će biti i svečano otvaranje objekta.

(Kurir.rs/Večernje novosti/Foto: Južne vesti/P.B.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Ekskluzivno! Evo ko će biti novi premijer Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja