GOVOR MRŽNJE  U PROKUPLJU:   Član Opštinskog veća na sednici vikao: Vas treba sve streljati!
Foto: LJ.M. Južne Vesti

podneta krivična prijava

GOVOR MRŽNJE U PROKUPLJU: Član Opštinskog veća na sednici vikao: Vas treba sve streljati!

Srbija -

Zbog pretnji izgovorenih za skupštinskom govornicom na poslednjoj sednici prokupačke Skupštine kada je član Opštinskog veća Filip Jovanović, obraćajući se odborniku Demokratske tranke Slaviši Momčiloviću rekao „vas treba sve streljati“, prokupačke demokrate su podnele krivičnu prijavu zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti.

Momčilović je kao odbornik DS-a, učestvujući u radu sednice izneo niz kritika na rad aktuelne vlasti, vezano za pojedine odluke za koje odbornička grupa ove stranke smatra da nisu u interesu građana prokupačke opštine.

Nakon toga Jovanović je u svojstvu većnika izašao za govornicom i između ostalog zapretio streljanjem.

Tom istom Jovanoviću koji je inače bio deo gotovo svih vlasti od 2000. na ovamo, nije bilo dovoljno to što je pozivao na linč i narušio moje spokojstvo pokušavajući da me zastraši, ponizi i omalovažava sa skupštinske govornice, već mi i preti otkazom Ugovora o radu – tvrdi Momčilović.

U prijavi se između ostalog kaže i da je Jovanović svojim govorom mržnje prouzrokovao osećaj ugroženosti, uznemirenosti i povredu dostojanstva kod Momčilovića, ali i kod cele odborničke grupe DS-a.

Ovaj napad je bezobziran i opasan, jer predstavlja zloupotrebu vlasti, a namenjen je da proizvede teške posledice, kako kod odbornika DS-a, tako i kod svih građana koji slobodoumno razmišljaju. Na ovaj način se promoviše mržnja i nasilje kao jedini način komunikacije – rekao je Momčilović.

Član Opštinskog veća Filip Jovanović negira da je bilo kome pretio za govornicom i kaže da je sve izvučeno iz konteksta, naglašavajući da još uvek ne zna o kavoj se prijavi radi, jer je o tome saznao od novinara.

Nikom nisam pretio niti sam imao nameru da ugrozim bilo čiju sigurnost. Čitav slučaj je ispolitizovan i to ću dokazati na sudu – komentariše Jovanović.

Prokupačke demokrate kažu da je ovo samo jedna prijava u nizu koje će narednih dana podneti protiv predstavnika lokalne vlasti zbog kako kažu raznih zloupotreba i odluka koje štete opštem društvenom interesu i svim građanima Prokuplja.

(Kurir.rs/Južne vesti, Lj.M., Foto: Južne vesti, Lj.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track