Imenovan v.d. direktor "Autosaobraćaja"
Foto: KURIR

Imenovan v.d. direktor "Autosaobraćaja"

Srbija -
Gorica Stašević će fukciju v.d. direktora obavljati do raspisivanja konkursa i izbora generalnog direktora "Autosaobraćaja", čiji su zaposleni dva dana držali u blokadi saobraćajnicu na izlazu iz Kragujevca ka Koridoru 10

KRAGUJEVAC - Predsednik Nadzornog odbora u kragujevačkom "Autosaobraćaju" Nebojša Milović izjavio je da je Gorica Stašević iz tog preduzeća, na predlog Štrajkačkog odbora, imenovana za vršioca dužnosti direktora na današnjem sastanku s predstavnicima lokalne samouprave.

Stašević trenutno obavlja funkciju direktora pravnih poslova, rekao je Milović i naglasio da će fukciju v.d. direktora obavljati do raspisivanja konkursa i izbora generalnog direktora "Autosaobraćaja", čiji su zaposleni dva dana držali u blokadi saobraćajnicu na izlazu iz Kragujevca ka Koridoru 10.

"Posle imenovanja generalnog direktora sledi reorganizacija preduzeća po svim sektorima, što podrazumeva sistematizaciju i sve ostalo što je neophodno za uspešno poslovanje Autosaobraćaja", rekao je Milović.

On je istakao i "da je formirana komisija u kojoj su eminentni stručnjaci, a koja treba da izvrši reviziju poslovanja za poslednjih pet godina, što je, takođe, bio zahtev Štrajkačkog odbora".

Član gradskog veća za komunalna pitanja Zoran Jovanović rekao je da je rešavanje problema viša zaposlenih uslov za pronalažanje strateškog partnera, kao i da će predstavnici lokalne samouprave zajedno za Nadzornim odborom u saradnji sa resornim ministarstvom, posle formiranja vlade Srbije, nastojati da reše i druge probleme.

Reč je, naveo je Jovanović, o overi zdravstvenih knjižica zaposlenih, realizaciji socijalnog programa, kao i povezivanju radnog staža.

"Rešili smo probleme na obostrano zadovoljstvo. Nikome od nas nije u interesu da grad nema javni prevoz, a pogotovu ne nama koji od toga živimo", rekla je član Štrajkačkog odbora Suzana Marković i podsetila da će radnicima svakog petka, u narednih mesec dana, biti isplaćivana četvrtina zarade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track