SPOMENIK DRAGANU NIKOLIĆU NIJE PONOVO OSKRNAVLJEN: Naočare skinute sa biste pa odnete na doradu
Foto: Kraljevo Online

uzbuna u vrnjačkoj banji

SPOMENIK DRAGANU NIKOLIĆU NIJE PONOVO OSKRNAVLJEN: Naočare skinute sa biste pa odnete na doradu

Srbija -

VRNJAČKA BANJA- Na statui glumca Dragana Gage Nikolića, koja je pre dva meseca postavljena u parku u Vrnjačkoj Banji, opet nedostaju naočare, prenosi portal Kraljevo onlajn.

Ovo je drugo skrnavljenje spomenika u prirodnoj veličini, samo što ovoga puta nedostaju cele naočare.

Statua Dragana Nikolića postavljena je 26. oktobra i nalazi se samo desetak metara od ulaza u izvor Topla voda i zgradu Termomineralnog kupatila.

Samo pet dana posle otkrivanja spopmenika, bio je otkinut deo naočara.

foto: PrintScreen

Tada su očevici naveli da u pitanju nije bio vandalizam, nego splet nesrećnih okolnosti.

"Naočare su nehotice polomljene, kada se dete u naručju roditelja tokom slikanja uhvatilo za naočare i otkinulo ih. Polomljeni deo je vraćen i tehničke službe sanirale su oštećenje", rečeno je tada.

Nakon popravke, upućen je apel gostima koji žele da se fotografišu pored statue legendarnog Gage, da obrate pažnju, da se na nju ne naslanjaju i ne oštećuju je.

Gagine naočare na popravci Nikola Džamić iz Vrnjačke Banje koji je bio idejni tvorac da Dragan Nikolić dobije spomenik u Vrnjačkom parku, rekao je večeras da bista nije oskrnavljena, već da su naočare skinute i odnete na doradu nakon što su pre dva meseca bile oštećene.

- Kada se dogodilo da je jedan deo naočara na spomeniku Draganu Nikoliću bio polomljen, anagažovali smo ljude koji bi to popravili. Međutim, nismo bili zadovoljni kako je to zavareno. Zato u dogovoru sa Specijalnom bolnicom „Merkur“, odlučili smo da budu skinute i odnete su vajaru profesoru Dragoljubu Dimitrijeviću na doradu. To je prava istina – kazao je Nikola Džamić za Blic.

(Kurir.rs/Tanjug/Blic, foto: Kraljevo Onlajn)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track