JA SAM PRAVI DEDA MRAZ: Mladić iz Subotice koji je sakupljao priloge sam se javio domu za decu i i evo šta im je rekao
Foto: AP

U "Kolevci" navode da su podneli KRIVIČNU prijavu protiv NN osobe

JA SAM PRAVI DEDA MRAZ: Mladić iz Subotice koji je sakupljao priloge sam se javio domu za decu i i evo šta im je rekao

Srbija -

SUBOTICA - Lažni Deda Mraz, koji je proteklih dana skupljao novac od Subotičana za decu ometenu u razvoju, smeštenu u Domu "Kolevka", posle napisa u medijima i na društvenim mrežama sam se javio ovoj ustanovi, tvrdeći da je "pravi".

U "Kolevci" navode da su podneli prijavu protiv NN osobe, i da će na tome ostati, ali napominju da se humanitarne akcije mogu organizovati samo u dogovoru sa njima.

foto: Nebojša Mandić

- Mladić nam se se javio i rekao da je imao nameru da donese prilog, pa ga nećemo dalje teretiti - kaže za Novosti Nenad Kozomora, direktor "Kolevke". - Naša ustanova prima donacije, ali isključivo organizovano i jasno naznačeno, a sve druge akcije ovakvog tipa su pokušaj zloupotrebe.

Proteklih dana pomenuti Deda Mraz je od prolaznika, uglavnom roditelja sa malom decom tražio da se fotografišu, a zatim i novac koji je navodno nameravao da uruči mališanima iz "Kolevke".

foto: AP/Ilustracija

Neki građani su revoltirano reagovali, na društvenim mrežama je bilo i pretnji batinama, pa se ovih dana, iako se praznična atmosfera oseća na sve strane, na subotičkim ulicama nije mogao videti nijedan "pravi" Deda Mraz.

(Kurir.rs/Večernje novosti/J. L./Foto: AP/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja