ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: U Sečnju prvi put postoje jaslice
Foto: Zorana Jevtić

USPESI VLADE

ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: U Sečnju prvi put postoje jaslice

Srbija -

U Sečnju prvi put postoje jaslice u kojima su zbrinuta deca do tri godine i to je prvi put da tamo imamo takvu ustanovu, kaže za Tanjug ministarka Slavica Đukić Dejanović, ubrajajući to u uspehe resora na čijem je čelu.

Ponosna je i na Zakon o finansijskoj podršci porodici, te pominje nepovratna sredstva za 15 opština na teritoriji Srbije uložena u demografski sektor.

Kaže da se tim novcem ljudima koji se pretežno bave poljoprivredom, ali i drugim poslovima, mogu olakšati uslovi rada, zbog čega je uverena da je i to jedna od najvažnijih stavki urađenih u 2017. godina.

Osim jaslica u Sečnju pominje i da je u Gadžinom Hanu prvi put usklađeno vreme kad počinju poslovi i kad se dovode deca u obdanište, pa tako sada obdaništa rade od 6 sati kako bi roditelji mogli decu da ostave na bezbednom mestu, a da se onda bave svojim poslom, najčešće poljoprivrednim.

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku potencira demografsku komponentu Zakona o finansijskoj podršci porodicama, te smatra da revolucionarni značaj ima činjenica da svaka majka, bez obzira da li je osigurana kao poljoprivredna radnica, dakle žena sa sela, ili je angažovana ugovorom o delu ili povremenim i privremenim poslovima, ima potpuno jednak položaj s bilo kojom ženom koja je u stalnom radnom odnosu.

"Kabinet na čijem sam čelu, ali i Vlada Srbije, imaju mnogo razloga da budu ponosni na ta konkretna činjenja", zaključuje ministarka.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track